STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, MACROECONOMIE, Energie & Utilitati & Infrastructura, Politica Energetica

Transelectrica si Transgaz, in subordinea Secretariatului General al Guvernului

GuvernPrintr-o ordonanta de urgenta, cele doua companii controlate de stat, Transelectrica si Transgaz, au intrat in subordinea Secretariatului General al Guvernului, potrivit unui comunicat al Executivului.

Scopul acestei masuri este acela de „a putea desfasura marile proiecte de interconectare cu Republica Moldova si cu Turcia, in scopul dezvoltarii infrastructurii energetice”, se argumenteaza in comunicat.

„Avand in vedere ca cele doua companii mentionate sunt listate la bursa, fapt ce obliga la respectarea unor inalte standarde de management si transparenta, se impune necesitatea monitorizarii directe, la nivelul conducerii Guvernului, a evolutiei acestora, in consonanta cu obiectivul national al asigurarii independentei energetice a Romaniei, neadoptarea masurilor propuse fiind de natura să produca efecte negative pe termen mediu si lung in acest domeniu fundamental al economiei”, precizeaza Executivul.

In perioada imediat urmatoare, Ministerul Finantelor Publice va promova o noua lege de reglementare a redeventelor, mai anunta Guvernul. In conformitate cu normele Uniunii Europene, institutia care reglementeaza nivelul redeventelor nu poate indeplini si functia de administrare a acestor companii.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.