STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Agricultura & Agro-Food, Energie & Utilitati & Infrastructura

Trans-Oil va investi 200 mil. dolari in agricultura romaneasca

teren agricolMoldovenii de la Trans-Oil se implica activ in cadrul grupul Racova, detinut de Adrian Porumboiu, astfel ca au inchiriat fabrica de ulei Ulerom si lucreaza deja pe terenurile agricole ale fostului arbitru de fotbal, dupa cum scrie ZF.

Grupul Trans-Oil, controlat de magnatul ame­rican cu origini gruzine Vaja Jhashi, si-a bugetat investitii de 200 milioane de dolari in agricultura locala, dupa ce si-a facut intrarea in Romania, in urma cu un an, prin preluarea fabricii de ulei Ultex.

Urmatorul obiectiv al grupului este Vaslui, unde se deruleaza negocieri avansate pentru preluarea operatiunilor agroindustriale ale lui Adrian Porumboiu.

„Grupul Trans-Oil are un program de investitii foarte serios in agricultura din Romania care, pe langa tranzactia cu Racova, depaseste 200 milioane de dolari”, dupa cum a spus Vincent Tur­risi, CEO al Trans-Oil, pentru ZF.

Grupul Trans-Oil, cu sediul central la Chisinau, pare ca isi doreste sa obtina rapid o pozitie puternica in agricultura tarii noastre, unde ar urma sa aiba afaceri in procesarea uleiurilor vegetale, productia agricola sau comertul cu materii prime agricole.

Desi nu a semnat inca nicio tranzactie, Trans-Oil a inchiriat pentru trei luni, cu posibilitate de prelungire, fabrica de uleiuri vegetale Ulerom, cu tot cu angajati, si lucreaza in campania agricola de primavara pe terenurile lui Porumboiu.

Afacerile pe care Trans-Oil le vizeaza in Romania arata interesul grupului pentru extinderea de ambele parti ale Prutului, in conditiile in care este deja cel mai mare jucator din agricultura din Republica Mol­dova. Grupul lucreaza 28.500 de hectare si are o pozitie de forta in comertul si exportul de materii prime din aceasta tara, dupa cum noteaza ZF.

Trans-Oil a obtinut anterior finantari de la Banca Euro­peana pentru Recon­struc­tie si Dezvol­tare (BERD) si Inter­national Finance Corporation (IFC), o divizie a Bancii Mondiale.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.