STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, EUROPA, INTERNATIONAL, Auto

Toyota a vandut cele mai multe masini, in 2013

Toyota-AvensisProducatorul auto japonez Toyota a vandut, anul trecut, aproape 10 milioane de autovehicule, cel mai mult la nivel global, pentru al doilea an consecutiv. Pe locul doi la vanzari in lume s-a situat General Motors (GM), iar pe locul trei, Volkswagen (VW).

Vanzarile Toyota, in care sunt incluse si subsidiarele Hino Motors si Daihatsu Motors, au crescut cu 2,4% in 2013, fata de anul precedent, la 9,98 milioane de autovehicule, dupa cum a anuntat grupul nipon, iar pentru acest an mizeaza pe o crestere a livrarilor pe baza cererilor din SUA si China.

In comparatie, grupul american GM, a livrat, in 2013, 9,71 milioane de unitati, in timp ce producatorul german Volkswagen, 9,7 milioane de autovehicule. Toyota estimeaza pentru 2014 o crestere a numarului de autovehicule comercializate, cel mai probabil, cu 3,2%, fata de 20913, la 10,32 milioane de unitati.

Toyota ramane, astfel, cel mai comercializat brand auto, mentinandu-si pozitia de lider pe aceasta piata, dar, mai important este profitul semnificativ mai mare obtinut anul trecut fata de cifrele rivalilor GM sau VW. Totusi, Toyota nu poate sta linistita avand in vedere ca producatorii auto americani isi revin cu cele mai bune modele din ultimele decenii, iar Volkswagen pompeaza investitii in Statele Unite si China.

„Competitia devine tot mai intensa. VW este numarul unu in China, in timp ce GM este primul pe piata din SUA, iar toti trei producatorii cresc investitiile in dezvoltarea de produse si noi modele”, dupa cum declara Sanjeev Varma, directorul operational al Stellar Alliance Group, din Detroit.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.