STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Energie & Utilitati & Infrastructura, Privatizare & Retrocedare

23 mai – noul termen pentru ofertele in privatizarea CFR Marfa

images (5)

 

 

 

 

 

 

În etapa de precalificare și în urma verificării de către comisie a documentelor de participare la privatizarea CFR Marfă, americanii de la OmniTRAX, Grupul Feroviar Român și fondul austriac Donau Finanz au fost respinsi, procesul urmand sa fie reluat.

„Dacă CFR Marfă nu se privatizează din cauza unor greşeli ale ministerului, plec a doua zi. Eu îmi fac treaba, respect ter­me­nele şi procedurile. (…) La fiecare ofertant lipsea câte ceva. Facem toate diligenţele pentru o nouă procedură. Dorinţa mea este să nu ieşim din termenul final (20 iunie – n.red.)“, a declarat Relu Fenechiu, ministrul transporturilor, citat de Mediafax.

Privatizarea CFR Marfa se realizeaza printr-o procedura de vanzare de actiuni prin metode combinate cu criterii de precalificare, constand in negociere pe baza de oferte preliminare si neangajante, urmata de licitatie cu oferta in plic pentru un pachet majoritar de 51% din capitalul social al companiei.

Pretul de oferta (pretul de pornire a licitatiei) este de 797.058.000 Lei (aproximativ 180 de milioane de euro) pentru intregul pachet de actiuni scos la vanzare („Actiunile de Vanzare“). Oferta de vanzare este valabila 180 de zile de la data publicarii, cu posibilitatea de a fi prelungita, conform prevederilor art. 7 din Legea nr. 137/2002, cu modificarile si completarile ulterioare.

Plata pretului actiunilor de vanzare se va face intr-o singura transa prin transfer bancar la data finalizarii tranzactiei, definita potrivit proiectului de contract de vanzare – cumparare de actiuni.

Dosarul de prezentare poate fi procurat începând de joi, ora 14.00, contra sumei de 10.000 de euro, iar documentele de participare pot fi depuse până pe 23 mai, ora 13.00, acesta fiind termen de decădere.

Pentru participarea la licitatie sunt necesare declaraţii fiscale din care să reiasă existenţa unei cifre de afaceri medie anuală (sau dupa caz, venit mediu anual) de minimum 20 milioane euro rezultat din activităţile de transport de marfă, în ultimii 3 ani financiari încheiaţi.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.