STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Constructii & Imobiliare

Totalul tranzacţiilor imobiliare în 2016 în Cluj-Napoca, de aproape o jumătate de miliard de euro

Totalul tranzacţiilor imobiliare efectuate în Cluj-Napoca anul trecut se ridică la aproape o jumătate de miliard de euro, în creştere cu 28% faţă de anul anterior, preţul mediu pe metru pătrat pe apartament ajungând la 1.000 de euro.

Potrivit datelor unui ghid realizat de o firmă de consultanţă în parteneriat cu Primăria municipiului, totalul tranzacţiilor imobiliare efectuate în Cluj-Napoca anul trecut se ridică la aproape o jumătate de miliard de euro, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Coordonatorul „Ghidului tranzacțiilor imobiliare din Cluj-Napoca”, Adrian Vascu, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă că ghidul are la bază cifrele înregistrate din contractele de vânzare-cumpărare, aflate la Primăria Cluj-Napoca.

„Am finalizat cea de a patra ediție a <Ghidului tranzacțiilor imobiliare din Cluj-Napoca>, pentru anul 2016, un proiect unic în România, care oferă o oglindă fidelă a realității tranzacțiilor pe una dintre cele mai dinamice piețe imobiliare din țară. E primul astfel de ghid care are la bază preţurile înregistrate din contractele de vânzare-cumpărare, aflate la Primăria Cluj-Napoca. Astfel, totalul tranzacţiilor imobiliare în Cluj-Napoca pe anul trecut se ridică la 457 milioane de euro, în creştere cu 28% faţă de anul 2015, când a fost de 358 de milioane de euro, şi 284 de milioane de euro în 2014. Peste jumătate din tranzacţiile imobiliare, 63% din total, se referă la apartamente, preţul mediu pe metru pătrat ajungând la 1.000 de euro, în creştere faţă de 2015, când a fost 873 de euro”, a spus Vascu.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.