STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, PIETE FINANCIARE, Telecom & IT-C & Online, M&A & VentureCapital & Private Equity

Toshiba este nevoită să amâne vânzarea cu 18 miliarde de dolari a unității de cipuri

Toshiba Corp a anunțat vineri că nu își va putea vinde unitatea de cipuri până la sfarsitul lunii martie, deoarece nu a primit aprobarea antimonopol din partea Chinei, însă nu dorește să retragă oferta, urmărind finalizarea acordului cât mai curând posibil, relatează Reuters, conform Mediafax.

Nerespectarea termenului limită oferă companiei Toshiba posibilitatea de a ieși din vânzarea celui de-al doilea producător mondial de cipuri cu memorie NAND, fără penalități – o mișcare pe care unii investitori i-au cerut să o ia în considerare, însă compania a afirmat că nu se retrage din vânzarea producătorului, urmărind finalizarea acordului cât mai curând posibil.

Toshiba a convenit anul trecut să vândă unitatea de cipuri de memorie unui consorțiu condus de firma americană Bain Capital.

Unii acționari activi se opun vânzării, spunând că prețul de 18 miliarde de dolari subevaluează afacerea și că Toshiba ar trebui să renegocieze cu grupul Bain sau să ia în considerare o ofertă publică inițială.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.