STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Energie & Utilitati & Infrastructura, INTERNATIONAL

Top 5 tari care au investit masiv in Infrastructura cu participare privata, in 2014

infrastructura piete emergenteUn raport al Bancii Mondiale arata ca nivelul investitiilor in infrastructura, in 2014, domeniu a atins 107 miliarde de dolari, fiind un an al dezvoltarii infrastructurii in pietele emergente din toata lumea.

Majoritatea proiectelor par sa se fi concentrat in America de Sud, Brazilia conducand in topul lucrarilor de amploare, potrivit Hurriyet Daily News.

Totalul investitiilor cu participare privata din cele 139 de tari in curs de dezvoltare a crescut pana la 107,5 miliarde de dolari, o mare parte dintre proiecte fiind directionate catre Brazilia.

Pe locul doi se afla Turcia cu 17 proiecte majore in transport si energie, pentru ca urmatoarele locuri sa fie adjudecate de Peru, Columbia si India.

„Datele centralizate de noi arata ca aceste cinci tari domina in topul investitiilor public-private din 2014. Impreuna au atras peste 78 de miliarde de dolari, ceea ce reprezinta 73% din investitiile in infrastructura realizate in cursul anului trecut”, explica Clive Harris, reprezentantul Bancii Mondiale.

Regiunea Americii Latine si Caraibe au beneficiat de cele mai multe fonduri alocate acestor proiecte, 50% din banii alocati „Cresterea inregistrata de investitiile in infrastructura a fost asigurata de activitatea intensa din America Latina si Caraibe. Zona a atras peste 69 miliarde de dolari investiti in diverse proiecte”, se arata in raport. Brazilia, Columbia si Peru au beneficiat de 55% din sumele investite in proiecte de infrastructura.

La nivel general, accentul s-a pus pe dezvoltarea retelelor de transport, care au inghitit anul trecut peste 55 miliarde de dolari. Dupa America Latina, Europa a fost cea mi activa zona din punct de vedere investitional, locul trei fiind ocupat de tarile din regiunea Asiei Centrale.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.