STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Legislatie & Mediu de Afaceri, Servicii & Comert & Logistica

Toate navele comerciale din porturile de la Marea Neagră din șașe țări vor fi verificate

Sursă: www.cotidianul.ro
Sursă: www.cotidianul.ro

Toate navele comerciale din porturile de la Marea Neagră vor fi verificate începând de luni, pentru prima oară simultan în toate porturile de la Marea Neagră din şase ţări, urmând să fie depistate nave care nu corespund standardelor. Pe Marea Neagră navighează mii de vase cu vechime de zeci de ani care pot pune în pericol viaţa marinarilor, afirmă Adrian Mihălcioiu, liderul Sindicatului Liber al Navigatorilor şi reprezentantul Federaţiei Internaţionale a Transportatorilor în România.

„Luni începe o campanie, prima din toate timpurile, de inspecţie pe Marea Neagră, la care participă toate sindicatele navigatorilor, docherilor, autorităţi, avem sprijinul Autorităţii Navale Române cu ofiţeri de port care vor face parte din echipele de control. Toate aceste inspecţii se vor desfăşura în acelaşi timp în toate porturile maritime din Marea Neagră, deci nu vor mai fi locuri unde navele să se ascundă. Această acţiune include verificări în Turcia, Georgia, Rusia, Ucraina, România, Bulgaria (…). Întrebăm dacă la bordul navei au fost cazuri de îmbolnăviri, accidente sau decese, vedem care este numărul navigatorilor de la bordul navei, naţionalităţile de la bordul navei, să vedem dacă sunt discriminate unele naţionalităţi faţă de altele. Dacă se vor găsi probleme, se va da un avertisment, dacă sunt probleme mai grave autorităţile pot decide reţinerea navelor”, a explicat Mihălcioiu.

Liderul Sindicatului Liber al Navigatorilor a spus că vor fi controlate toate navele, cu excepţia celor militare, care au un alt statut şi a celor aparţinând administraţiei portuare. Adrian Mihălcioiu a menţionat că rezultatele acestor verificări vor fi prezentate vineri.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.