STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, MACROECONOMIE, Agricultura & Agro-Food, ISD - FDI & Investitii & Parcuri Industriale

Timiş: Coca-Cola investeşte 7 milioane de euro într-o linie de îmbuteliere de mare viteză a dozelor

Coca-Cola HBC România a investit șapte milioane de euro în fabrica din Timișoara, unde a fost realizată o linie de producție de mare viteză pentru îmbutelierea dozelor, cu o capacitate maximă de 90.000 de doze pe oră, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Coca-Cola HBC România, cea mai mare companie din industria locală de băuturi, vineri a fost inaugurată investiția într-o linie de producție de mare viteză pentru îmbutelierea dozelor în fabrica de la Timișoara, care are o capacitate maximă de 90.000 de doze pe oră. Investiția totală se ridică la suma de șapte milioane de euro.

Potrivit reprezentanților Coca-Cola HBC România, noua linie de îmbuteliere doze este cea mai rapidă de pe piața din țară, capacitatea sa zilnică de producție fiind de două milioane de doze.

De asemenea, în cadrul fabricii din Timișoara se află și linia cea mai eficientă din punct de vedere energetic (410 kW / h) și linia cu cel mai mic consum de apă pe litru de băutură produsă (1,1 litri). Proiectul a demarat în noiembrie 2016, iar perioada de testare a fost finalizată la sfârșitul lunii mai 2017.

„Suntem prezenți pe piața românească de peste 25 de ani și angajamentul nostru aici este foarte puternic. Acum, ne extindem rădăcinile la nivel local cu o nouă investiție, în valoare de 7 milioane de euro, într-o linie de îmbuteliere doze de mare viteză. Această investiție este o nouă confirmare a angajamentului nostru profund față de economia și comunitatea locală. Suntem fericiți că fabrica noastră din Timișoara dispune acum de cea mai rapidă linie de îmbuteliere pentru băuturi din România. De asemenea, suntem mândri de contribuția noastră la nivelul comunității locale. Ne angajăm să investim în continuare, România este o piață foarte importantă în cadrul grupului Coca-Cola HBC”, a declarat directorul general al Coca-Cola HBC România, Jaak Mikkel.

La inaugurarea noii linii de îmbuteliere a dozelor a participat și ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Hans G. Klemm, care a lăudat compania Coca-Cola, precizând că firma susține crearea de noi locuri de muncă.

„Am aflat cu bucurie de extinderea capacității de producție a fabricii Coca-Cola HBC din Timișoara. Coca-Cola oferă un exemplu de angajament demn de urmat, cu o prezență puternică în România de peste 25 de ani. Coca-Cola, unul dintre cele mai relevante branduri americane, susține crearea de noi locuri de muncă pe piața românească și continuă să sprijine comunitățile în care operează prin intermediul programelor de responsabilitate socială”, a declarat Hans G. Klemm.

Noua linie de îmbuteliere doze are la bază un sistem inovator de umplere, de ultimă generație, iar funcționarea sa este asigurată de patru specialiști pe fiecare tură, susținuți de experți din celelalte departamente ale fabricii. Cu o capacitate maximă de producție de 90.000 de unități pe oră, în doze de 330 de mililitri și 500 de mililitri, noua linie va deservi atât piața românească, cât și piețele europene, în viitor.

Fabrica Coca-Cola HBC din Timișoara a fost inaugurată în data de 12 august 1995. La acel moment, existau trei linii de producție, toate înlocuite ulterior cu echipamente noi și moderne. În fabrica din Timișoara se îmbuteliază în prezent produse din gama Coca-Cola, Fanta, Sprite, Schweppes, Nestea și Joy. Aceste produse deservesc atât piața românească (cu excepția Joy), cât și alte țări, în care fabrica din Timișoara exportă – Bulgaria, Croația, Bosnia și Herțegovina, Macedonia, Grecia și alte țări din zonă.

Ambalajele produse și îmbuteliate în fabrica din Timișoara, pe lângă dozele de 330 de mililitri și de 500 de mililitri, includ: PET de 750 de mililitri (unic în Europa), PET de 1,5 litri, PET de 2 litri și PET de 2,5 litri, pentru băuturile răcoritoare carbogazoase, și PET de 500 de mililitri și PET de 1,5 litri pentru produsele îmbuteliate în condiții aseptice.

Coca-Cola HBC România are deschise trei fabrici în România, la Ploiești, Poiana Negrii și Timișoara.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.