STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Industrie Prelucratoare, EUROPA, ISD - FDI & Investitii & Parcuri Industriale, Auto

Tesla ia în considerare România pentru eventuale investiții

Tesla, producătorul american de maşini electrice şi baterii, doreşte să se extindă în Europa Centrală şi de Est şi a fost invitat în România pentru o vizită de documentare, informează energynomics.ro.

Anunţul a fost făcut de ambasada României la Washington, după ce ambasadorul George Maior a discutat cu reprezentanţi ai firmei fondate de Elon Musk, conform Digi24.

Tesla vrea să extindă în această parte a Europei infrastructura dedicată vehiculelor electrice pe care le produce, dar şi noile tehnologii de stocare a energiei sau elementele ce susţin dezvoltarea oraşelor inteligente. George Maior a prezentat măsurile implementate de România pentru dezvoltarea utilizării energiilor regenerabile şi a menţionat sprijinul financiar oferit de Guvern pentru achiziţia de maşini electrice.

Potrivit site-ului Tesla, compania urmează să instaleze în România trei puncte de încărcare rapidă Supercharger în Bucureşti, Craiova şi Brăila, dar fără un termen precis. În prezent, cele mai apropiate sunt în Ungaria.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.