STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, PIETE FINANCIARE, Telecom & IT-C & Online, INTERNATIONAL, Piata Valutara, Piata de Capital - BVB

Tencent din China depășește Facebook în valoare la o zi după ce a rupt bariera de 500 de miliarde de dolari

  • Tencent devine prima companie de tehnologie din Asia care atinge valoarea de 500 miliarde de dolari
  • Acțiunile sale au atins un record pe 21 noiembrie 2017
  • Gigantul de tehnologie are o afacere în continua extindere cu aplicația de mesagerie WeChat, conținut și jocuri

Tencent, gigantul chinez al internetului, a depășit Facebook în termeni de valoare de piață la doar o zi după ce a devenit prima firmă de tehnologie din Asia care a atins valoarea de 500 miliarde de dolari, conform CNBC.

Acțiunile Tencent au atins un record de 439,6 dolari Hong Kong în timpul orelor de tranzacționare asiatice pe 21 noiembrie 2017, oferind o capitalizare de piață de 4,17 trilioane de dolari Hong Kong (534,5 miliarde dolari).

Valoarea companiei chineze a depășit capitalizarea de piață de 519,4 miliarde de dolari a Facebook, care a fost atinsă luni, pe 20 noiembrie, la închiderea piețelor din S.U.A.

De asemenea, pe 20 noiembrie, Tencent a bătut Alibaba și a devenit prima companie de tehnologie chineză care a atins o capitalizare de 500 miliarde de dolari. Tencent este, de asemenea, foarte aproape de atinge valoarea Amazon de 542,7 miliarde dolari.

Tencent a devenit publică în Hong Kong în 2004 la 3,70 dolari Hong Kong pe acțiune. De atunci, a urcat cu peste 11.000%. Doar în acest an, acțiunile Tencent au crescut cu 126,69%.

Cu toate acestea, compania nu este cunoscută în afara Chinei, însă deține cel mai popular serviciu de mesagerie din țară, WeChat, care are aproape 1 miliard de utilizatori. Tencent este o afacere extinsă care cuprinde jocuri, social media, știri și conținut.

Jocurile online și mobile sunt o parte esențială a afacerii – divizia a adus venituri de peste 4 miliarde de dolari în ultimul trimestru. În 2016, Tencent a achiziționat pachetul majoritar de acțiuni din compania finlandeză Supercell, compania din spatele popularului joc mobil „Clash of Clans„.

Tencent a încercat, de asemenea, să se extindă în afara Chinei, dar nu neapărat prin extinderea propriilor sale produse. În schimb, a făcut investiții în S.U.A. și Asia. A acumulat acțiuni atât la Tesla, cât și la Snap și a investit în numeroase start-up-uri din Asia, inclusiv în rivalul Uber din India, Ola.

Analiștii au fost pozitivi pe acțiunile Tencent după ce au depășit puternic așteptările pieței, când au raportat câștigurile din trimestrul al treilea în această lună. Barclays și-a majorat ținta de preț pentru Tencent de la 49 la 59 de dolari și și-a îmbunătățit prognoza veniturilor pentru 2018 și 2019.

„În principal, am atribut creșterea accelerată a veniturilor la îmbunătățirea continuă a monetizării pe mai multe segmente-cheie de afaceri, cum ar fi serviciile de jocuri, video și de plată, și rețineți – creșterea utilizatorilor este încă puternică”, a declarat Barclays într-o notă recentă.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.