PIETE FINANCIARE, TUTORIALE, LIFE-STYLE & HOBBY, Telecom & IT-C & Online, M&A & VentureCapital & Private Equity, Stiinta & Tehnologie, Antreprenoriat

TypingDNA a strâns 7 milioane de dolari pentru inteligența artificială care identifică oamenii în funcție de felul în care dactilografiază

Sursa: typingdna.com

Riscul ca și conturile online să fie compromise crește zi de zi – și este costisitor, așa cum se afirmă în debutul unui articol din VentureBeat.

Un hacker atacă aproximativ la fiecare 39 de secunde și se estimează că 65% dintre companii au peste 1.000 de conturi vechi. Mai rău, în 2020, se estimează că valoarea medie a cheltuielilor / pierderilor pentru încălcări ale securității datelor va atinge 150 de milioane de dolari.

Tocmai de aceea, startup-urile precum TypingDNA au crescut ca importanță.

TypingDNA – care a fost fondată în România în 2016 de Adrian Ghear, Cristian Tamaș și  absolventul Techstars, Raul Popa, și care și-a mutat recent sediul în New York – oferă autentificarea prin biometrie dactilografică ca serviciu, permițând companiilor să recunoască oamenii după felul în care se tastează. După ce a strâns capital în valoare de 1,8 milioane de dolari de la fondatori ai companiilor precum UiPath și DataDog anul trecut și a atras clienți precum băncile mari din America Latină și România, se pregătește pentru o extindere majoră în 2020.

TypingDNA a anunțat pe 4 ianuarie 2020 că a strâns 7 milioane de dolari într-o finanțare de serie A, condusă de Gradient Ventures, fondul de risc orientat pe inteligență artificială al Google, cu participarea Techstars Ventures și a fondului GapMinder din UE.

Potrivit CEO-ului Popa, veniturile vor finanța punerea bazelor rețelei de asistență pentru dezvoltatori a companiei TypingDNA și a instrumentelor pentru integrarea serviciilor sale cu instrumente populare de dezvoltare web.

„Avansarea cercetării și distribuției biometriei dactilografice are o importanță globală. Tastaturile sunt încorporate în aproape orice dispozitiv astăzi, ceea ce face ca și comportamentul dactilografic să fie cel mai larg răspândit element biometric pentru utilizatori. Această rundă de finanțare ne va permite să ne continuăm misiunea de a oferi elemente biometrice ușor de utilizat, neintruzive și o securitate sporită oamenilor din întreaga lume.”

Sursa: https://venturebeat.com/

Platforma TypingDNA înregistrează statistici dinamice despre tastele apăsate și le transformă în tipare de tastare, pe care motorul său brevetat le analizează și le verifică în raport cu modelele colectate de la utilizatorii din lumea reală. După cum explică Popa, modul în care o persoană tastează este unic și destul de dificil de replicat – în realitate, este suficient de bogat comportamental pentru a dezvălui trăsături biometrice precum genul și vârsta.

Clienții locali antrenează modele pe modelele de dactilografiere ale utilizatorilor în liniște în fundal, concentrându-se pe 44 de taste cu litere și numere utilizate frecvent. Statistici precum apăsările individuale ale tastelor și timpii de pauză sunt stocate pentru ingerarea algoritmică ulterioară, dar nu și secvențele între două sau mai multe taste – pentru a se asigura că textul nu poate fi recreat.

Popa spune că majoritatea intrușilor sunt detectați sub 100 de caractere dactilografiate sau pe o propoziție tipică.

TypingDNA oferă o serie de produse pentru clienți, inclusiv un instrument pentru PC care autentifică în mod continuu utilizatorii pe baza modelelor de dactilografiere. Alertează administratorii sau blochează automat sistemul atunci când detectează apăsări de taste anormale și, în mod opțional, deconectează conturi, realizează capturi de ecran, face instantanee de pe webcam și trimite alerte (prin e-mail sau SMS) dacă detectează un comportament anormal.

O extensie Chrome complementară furnizează coduri de verificare în două etape pentru servicii din partea terților, cum ar fi Amazon și Facebook în browser, iar API-ul și SDK-ul TypingDNA oferă un mijloc de securizare a autentificărilor și de aplicare a parolelor de resetare pe mobil, precum și pe aplicații web.

Piața de autentificare biometrică este proiectată să genereze 65,3 miliarde de dolari până în 2024, iar TypingDNA este departe de a fi singurul jucător . Pindrop, o firmă care dezvoltă soluții de autentificare vocală biometrică, a atras 90 milioane de dolari finanțare în decembrie 2018. Furnizorul global de verificare a identității Onfido a încasat 50 de milioane de dolari în aprilie. Și Buguroo, care folosește învățarea profundă și biometria comportamentală pentru a detecta frauda bancară, și-a asigurat recent 11 milioane de dolari.

Dar partenerul general al Gradient Ventures, Darian Shirazi, nu este preocupat: „Suntem încântați de abordarea tip dezvoltatorul-în-prim-plan a TypingDNA care permite oamenilor să se autentifice în mod sigur pe baza felului cum dactilografiază. Cu o reglementare globală care afectează autentificarea bazată pe recunoașterea facială și hackeri care vizează autentificarea în doi pași bazată pe SMS, biometria dactilografică este cea mai bună formă de identificare a persoanelor fără a compromite confidențialitatea sau securitatea.”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.