Telecom & IT-C & Online, Piata de Capital - BVB

Twitter a prezentat planurile pentru Oferta Publică Iniţială de 1 miliard de dolari

Twitter a prezentat planurile pentru listarea pe bursă printr-o Oferta Publică Iniţială prin care vrea să atragă până la 1 miliard de dolari, dezvăluind că nu a înregistrat niciodată profit în cei şapte ani de la înfiinţare.

Sursă: www.bbc.co.uk
Sursă: www.bbc.co.uk

După ce compania va iniția, probabil în această lună, o serie de prezentări pentru investitori, va stabili și preţul de listare, iar tranzacţionarea pe bursă ar putea începe din luna noiembrie, sub simbolul TWTR.

Goldman Sachs se va ocupa de listare , iar la ofertă vor mai lucra şi bănci precum JPMorgan Chase, Bank of America Merrill Lynch, Morgan Stanley, Deutsche Bank Securities și CODE Advisors.

Twitter ar putea fi evaluat între 12 și 15 milarde de dolari în urma listării, estimează analişti, acţionarii şi consilierii companiei, comparativ cu valoarea de 8 miliarde de dolari preconizată în anul 2011, într-un proces de atragere de fonduri.

Compania a înregistrat anul trecut venituri, în mare parte din publicitate, de 2 316,9 milioane de dolari, iar în prima jumătate a acestui an acestea au atins 253,6 milioane de dolari, în timp ce pierderile au crescut cu 41%, la 69,3 milioane de dolari, potrivit datelor financiare prezentate de Twitter.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.