STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, LIFE-STYLE & HOBBY, Telecom & IT-C & Online, Virale

TikTok – mai descărcat decât Facebook

  • Aplicația care conține video-uri cu autocolante, filtre și realitate augmentată a fost cea de-a patra aplicație descărcată din lume în 2018, învingând Instagram și Snapchat.

TikTok este o aplicație video socială care permite utilizatorilor să partajeze videoclipuri scurte.

Sursa: ABC News

TikTok, noua senzație din social media, a fost devansată la numărul de download-uri din primul trimestru al anului doar de WhatsApp și Messenger. Pentru al cincilea trimestru la rând, TikTok a fost pe primul loc în topul aplicațiilor de iOS. Cu 33 de milioane de download-uri, aceasta a fost urmată în App Store, conform unui studiu Sensor Tower, de YouTube, Instagram, WhatsApp și Messenger.

Surprinzător, ținând cont de popularitatea foarte mare din piețele emergente, TikTok nu a avut aceeași performanță și pe Android, unde a ocupat al treilea loc în clasamentul realizat în funcție de numărul de download-uri.

Primul loc pe platforma celor de la Google l-a ocupat WhatsApp, cu 199 de milioane de instalări. Aceasta a fost urmată de Messenger, TikTok, Facebook și Instagram.

Toate cele trei aplicații deținute de Facebook care se regăsesc în top 5 au avut individual peste 150 de milioane de instalări.

TikTok a fost în mod special populară în India, unde numărul utilizatorilor a crescut de peste 8 ori, ajungând la 88,6 milioane. Pentru că în luna aprilie 2019 a fost interzisă temporar în India din cauza conținutului pornografic, cifrele TikTok pentru trimestrul următor s-ar putea să aibă de suferit.

Combinând cifrele celor două mari platforme de aplicații mobile, topul celor mai populare aplicații este compus, în ordine, din WhatsApp, Messenger, TikTok, Facebook și Instagram. TikTok a depășit aplicația de Facebook în topul comun, fiind și singura aplicație din top 5 care nu este deținută de Facebook.

Surse: Profit.ro & BBC News

Citește mai mult pe EconomicZoom despre ByteDance – compania din China ce a lansat aplicația-vedetă TikTok :

<< Bytedance din China țintește o evaluare de 75 miliarde de dolari, alăturându-se start-up-urilor gigant >>

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.