PIETE FINANCIARE, LIFE-STYLE & HOBBY, Telecom & IT-C & Online, M&A & VentureCapital & Private Equity, Stiinta & Tehnologie

Starlink: furnizarea de Internet prin satelit a lui Elon Musk va mai lua ceva timp pana va deveni realitate

SpaceX, compania lui Elon Musk, va strange peste 500 de milioane de dolari, la o evaluare a afacerii de cca. 26 de miliarde de dolari, conform Reuters, pentru un serviciu de furnizare Internet prin satelit sub numele Starlink.

Compania are in plan sa furnizeze serviciul prin intermediul a peste 4.000 de sateliti care vor gravita in jurul planetei la o altitudine joasa.

Compania planifica sa stranga capitalul de la actionarii actuali si de la noul investitor Baillie Gifford & Co. Investitorii vor plati 186 de dolari pe actiune, fiind cu aproximativ 10% mai mult decat in runda precedenta din aprilie 2018.

Sursa foto: JoeSkipper, Reuters /
O racheta SpaceX Falcon 9 in Cape Canaveral, Florida in Februarie 2017

Lansarea serviciului este anuntata a lua mai mult timp decat era anticipat. Ambitia este de a crea un sistem functional la nivel global. Costurile finale nu sunt estimate.

Desi primii doi sateliti functioneaza in parametri normali, munca pentru a produce si lansa urmatorii 4.400 de sateliti asemanatori este considerabila.

Tinta propusa de a avea un sistem functional pana in 2020 are in momentul prezent nerealista.

Sursa foto: AP /
SpaceX a lansat cu succes racheta Falcon Heavy din Kennedy Space Center in Cape Canaveral

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.