Servicii & Comert & Logistica, Telecom & IT-C & Online, M&A & VentureCapital & Private Equity

PayPal investeste 750 milioane dolari si Dragoneer 100 mil. dolari in MERCADO LIBRE – gigantul e-Commerce de 22 miliarde dolari capitalizare din America Latina

 

Nu numai gigantul japonez SoftBank se uita la oportunitatea de a accesa piata in crestere rapida de comert electronic din America Latina, scrie TechCrunch.

 

MercadoLibre, o platforma de e-Commerce – dar si de tip „marketplace” si de servicii financiare – care are sediul in Argentina si care deservește 18 tari din regiune, a anuntat ca PayPal investeste 750 milioane dolari, iar compania de investitii Dragoneer inca 100 milioane de dolari, ca parte a unei oferte de capital de 1,8 miliarde de dolari.

 

Investitia are ca obiectiv in special a extinde functionalitatea platformei sale de e-Commerce, pentru a-si imbunatati infrastructura logistica si a investi in tehnologii financiare „care solidifica in continuare pozitia companiei ca un furnizor puternic de solutii integrate de finantare end-to-end si de plati”.

 

Restul de 1 miliard de dolari din oferta de actiuni vor fi oferite ca acțiuni comune, a spus compania. Contributiile PayPal si Dragoneer sunt conditionate de reusita ofertei publice.

 

MercadoLibre este tranzactionata pe bursa nord-americana NASDAQ si are în prezent o capitalizare de piata de 21,75 miliarde de dolari.

 

Investitia este atat financiara, cat si strategica pentru MercadoLibre si PayPal.

 

„Comerțul digital din America Latina beneficiaza de o creștere extraordinara si MercadoLibre este bine pozitionata pentru a ramane lider”, a declarat Dan Schulman, CEO PayPal.

 

Dupa cum a dezvaluit recent, SoftBank a creat un fond propriu de 2 miliarde de dolari pentru a sustine start-up-urile de tehnologie din regiune. In America Latina sunt deja mai mult de 50 de milioane de persoane clasificate acum drept „clase de mijloc„, cu un venit disponibil mai mare.  Regiunea reprezinta 10% din populatia Lumii si 8% din PIB-ul mondial, adica de 2 ori PIB-ul Indiei si jumatate din PIB-ul Chinei. Exista aproximativ 375 de milioane de utilizatori de Internet si 250 de milioane de utilizatori de smartphone-uri, punand zona in fata SUA in ceea ce priveste numarul. Mai mult, comertul electronic cu amanuntul s-a dublat aproape in ultimii 3 ani, ajungând la 54 miliarde dolari în 2018, de la 29,8 miliarde de dolari in 2015, cifre care au alimentat cu siguranta dezvoltarea proprie a MercadoLibre. In 2018, compania a vandut mai mult de 334 milioane de articole, in valoare de peste 12 miliarde de dolari din volumul brut al marfurilor.  Tranzactiile de la MercadoPago, unitatea de plati a acesteia, au crescut cu 70% în 2018, ajungand la 389 milioane de tranzactii si 18 miliarde dolariin volumul total al platilor, a afirmat compania. In acelasi timp, acestea sunt cifre aflate abia la inceput: aproximativ 400 de milioane de persoane din America Latina nu au inca conturi bancare sau istorii de credit.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.