Furnizorul de servicii şi soluţii software NTT DATA România (fosta EBS România), parte a concernului japonez NTT DATA, a obţinut în 2018 un profit net de 18,2 mil. lei la afaceri de 298 mil. lei, conform ZF.
Marja profitului net pentru compania condusă de Daniel Metz a fost de 6% din venituri.

Conform Ziua de Cluj, NTT DATA România a înregistrat o creștere de 25,6% a cifrei de afaceri în anul fiscal 2018-2019, ajungând astfel la o valoare de 72,17 mil. euro, comparativ cu 53,4 mil. euro aferentă anului fiscal anterior. Profitul companiei a înregistrat de asemenea o creștere, în procent de 11,83%, ajungând la o valoare de 5,86 mil. euro.
Programul de dezvoltare strategică – O nouă etapă pentru NTT DATA România
Prima etapă a programului de dezvoltare strategică a companiei a fost reprezentată de schimbarea filozofiei către o abordare calitativă, bazată pe proiecte de înaltă complexitate și valoare adăugată crescută. Creșterea calitativă a reprezentat unul dintre principalii poli de dezvoltare ai ultimilor 3 ani, conform conducerii companiei. Aceasta a oferit oportunitatea accesării proiectelor cu valoare adăugată semnificativă și conservarea marginii operaționale într-un coridor de confort.
Anul fiscal 2019-2020, reprezintă debutul celei de-a doua etape, cu investiţii semnificative în pregătirea tehnică a echipei, în retehnologizarea suitei de produse Clarvision dar şi în alte produse şi soluţii cu IP propriu, care să permită realizarea unei margini operaționale sănătoase într-un orizont de timp de circa 5-10 ani.
Business-ul pe piața externă, în creștere, reprezentând în continuare ponderea cea mai mare a veniturilor totale (70%)
Top sectoare pentru piața externă:
- sectorul bancar,
- sectorul manufacturier
- zona de tehnologie: Cyber Security, Embedded și IoT. În ultimele 12 luni portofoliul a fost extins semnificativ prin câştigarea unor clienţi precum: Westfalia Automotive, Horizon Global Corporation, CEMA, Dürr Systems AG, Optware, IFM Electronic, Lamilux, Mogic, TÜV Austria și alţii.
Business-ul în piața locală – pondere de 30% din totalul veniturilor, comparativ cu 27% aferent anului fiscal anterior.
Top sectoare pe piața internă:
- BPM (Servicii de consultanță pentru eficientizarea proceselor),
- RPA (Servicii de consultanță pe automatizarea proceselor),
- zona de tehnologie: Cyber Security, Embedded, IoT, SAP
- propriului sistem Clarvision ERP
Portofoliul a fost extins prin dezvoltarea de parteneriate cu clienți de top, din industrii variate precum: Rompetrol, BRD Finance, Romstal, Premier Restaurants reprezentând McDonald’s România, Auchan, Nuclearelectrica, ANCOM (Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii), Casa Naţională de Pensii Publice și alţii.