Telecom & IT-C & Online, INTERNATIONAL, Piata de Capital - BVB

Naspers amână listarea publică europeană de 100 de miliarde de dolari

O eroare administrativă a forțat grupul Naspers din Africa de Sud să amâne listarea din Olanda până în septembrie 2019.

Conform Financial Times, greșeala administrativă se referă la trimiterea eronată către acționari a unor plicuri realizate greșit, de către un furnizor de servicii extern. Numele și adresele au fost amestecate pe circularele trimise acționarilor înainte de o întâlnire din această lună care avea în vedere discutarea listării.

Listarea pe Euronext Amsterdam a fost inițial programată pentru 17 iulie a.c.

Sursa foto: Ince Connect

Listarea are drept scop atenuarea scăderii semnificative a prețului acțiunilor Naspers, care a fost determinată de dimensiunea investiției sale în Tencent, pe care a deținut-o din 2001.

Deținerea de 31% a companiei în gigantul chinez de jocuri – din care a vândut o parte anul trecut – a împins compania să ajungă ca valoarea sa să reprezinte aproximativ un sfert din piața de capital din Johannesburg. Ca urmare, investitorii sud-africani au fost obligați să vândă din deținerile de acțiuni pentru a reduce riscul de concentrare a portofoliului.

Naspers este proprietarul eMag, PayU, OLX, Fashion Days și Autovit în România, iar conform Ziarului Financiar, amânarea a determinat o scădere de 3,1% a prețului acțiunilor în Johannesburg.

Conform sursei ZF compania este evaluată la 102 miliarde, față de 101 miliarde conform articolului precedent al Economic Zoom pe acest subiect.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.