Telecom & IT-C & Online

Modernizarea rețelelor de telecomunicații ar putea pune în pericol 300.000 de locuri de muncă din Europa

Modernizarea reţelelor pune în pericol 30% din locurile de muncă din sectorul european al telecomunicaţiilor, respectiv peste 300.000 de posturi, în următorii cinci ani, accentuând perspectivele deja negative ale pieţei muncii.

În decurs de un deceniu, numărul angajaţilor din sectorul telecomunicaţiilor ar putea scădea la jumătate, companiile urmărind să elimine decalajul de eficienţă în raport cu companiile nord-americane.

Cei mai mari operatori de telecomunicaţii din SUA, AT&T, Verizon Communications şi Sprint Nextel, au renunţat la aproape un sfert din angajaţi, din 2007.

În Europa, unde guvernele nu sunt de acord cu concedierile, operatorii s-au abţinut de la concedieri masive şi au recurs la vânzări de active şi la reducerea dividendelor, pentru creşterea profiturilor.

„La nivelul Europei, operatorii de telefonie deseori sunt cei mai mari angajatori şi au un fel de obligaţie morală să nu reducă numărul de locuri de muncă”, a declarat Fabio Colasanti, însărcinat cu supravegherea politicii de telecomunicaţii la Comisia Europeană, în perioada 2002-2010.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.