Telecom & IT-C & Online

Microsoft a pierdut 18 mld. dolari din capitalizare după preluarea diviziei de telefoane Nokia

După ce Microsoft a anunţat că va prelua divizia de telefoane mobile a Nokia, valoarea de piaţă a companiei a scăzut cu 18 miliarde de dolari în ultimele două zile, acţiunile diminuându-se cu 6,6%.

Sursă: money.cnn.com
Sursă: money.cnn.com

Deși acţiunile Microsoft au crescut cu 7,3% pe 23 august, ca urmare a intenției lui Ballmer de a se retrage în termen de 12 luni din funcţia de CEO, după anunțul preluării Nokia, Microsoft a încheiat şedinţa bursieră de joi cu o capitalizare de piaţă de 260 miliarde de dolari.

Odată cu fuziunea celor două companii, directorul general al Nokia, Stephen Elop, revine în cadrul Microsoft, devenind astfel principalul candidat la funcţia de CEO.

„O parte semnificativă dintre investitori sperau că Microsoft va trata cu mai puţină importanţă afacerile de consum şi se va concentra pe business-ul mai profitabil, mai predictibil, al serviciilor corporate. Achiziţia face ca această posibilitate să fie foarte puţin probabilă şi îl leagă la mâini pe următorul CEO”, consideră un analist londonez.

Motivele pentru care Microsoft dorește preluarea diviziei de telefoane mobile a Nokia sunt creşterea veniturilor generate de platforma Windows Phone şi dezvoltarea de produse mai bune pentru piaţa smartphone.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.