Telecom & IT-C & Online, INTERNATIONAL

Microsoft cumpără divizia de telefoane mobile a Nokia cu 5,44 de miliarde de euro

Microsoft a anunțat că va cumpăra divizia de telefoane mobile a Nokia în schimbul unei sume totale de 5,44 de miliarde de euro, tranzacţia urmând să fie finalizată în primul trimestru al anului viitor, după acordul acţionarilor şi autorităţilor de reglementare, scrie AFP.

Sursă: www.digitaltrends.com
Sursă: www.digitaltrends.com

Potrivit unui comunicat transmis de cele două companii, tranzacţia este compusă din divizia dezvoltatoare şi producătoare de telefoane mobile, pentru 3,79 miliarde euro, şi portofoliul de brevete de invenţie al Nokia, în valoare de 1,65 miliarde euro.

Aproximativ 32.000 de angajaţi ai Nokia vor fi transferaţi la Microsoft în urma tranzacţiei, potrivit comunicatului.

Volumul vânzărilor de telefoane mobile ale Nokia a scăzut cu 27% în trimestrul al doilea faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, iar compania finlandeză a avut pierderi de 5 miliarde euro în ultimele 9 trimestre încheiate.

Divizia de telefoane mobile şi servicii conexe a Nokia a generat aproximativ 50% din vânzările nete ale companiei în anul 2012, afaceri estimate la 15 miliarde euro.

Directorul general al Nokia, Stephen Elop, va demisiona şi va reveni în cadrul Microsoft. Elop a preluat conducerea Nokia în 2010, după ce a lucrat ca preşedinte la divizia business a Microsoft, fiind responsabil de pachetul Office.

Steve Ballmer a anunţat recent că va demisiona din funcţia de CEO al Microsoft în următoarele 12 luni, după 14 ani la conducerea celui mai mare producător de software. Compania nu a anunţat încă un înlocuitor.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.