Politica cu impact economic, Servicii & Comert & Logistica, Telecom & IT-C & Online

Microsoft a învins Amazon în câștigarea unui contract de cloud computing de 10 miliarde de dolari cu Departamentul Apărării din SUA

Microsoft a învins Amazon în cursa pentru câștigarea unui contract de 10 miliarde de dolari extrem de sensibil cu Departamentul Apărării din SUA, în urma mai multor runde de licitație și o intervenție de ultimă oră a lui Donald Trump, conform Financial Times. Contractul numit Joint Enterprise Defense Infrastructure (JEDI) a fost atribuit Microsoft, potrivit anunţului oficial făcut de Pentagon, care a dus la creşterea acţiunilor companiei cu peste 3%, conform ZF.

La începutul procesului de licitaţie, Amazon, care este lider pe piaţa serviciilor cloud, era considerată favorită. Contractul este limitat la 10 miliarde de dolari, pentru următorii zece ani. Dacă va atinge această valoare, ar fi un contract mai important pentru Microsoft decât ar fi fost pentru Amazon.

Amazon Inc a intentat la sfârșitul lui noiembrie o acţiune în instanţă în Statelor Unite prin care contestă decizia Departamentului Apărării din SUA din octombrie de a atribui un contract de cloud computing în valoare de până la 10 miliarde de dolari rivalului Microsoft Corp, transmite Reuters.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.