Telecom & IT-C & Online, INTERNATIONAL, Stiinta & Tehnologie

KUIPER – Proiectul Amazon ce rivalizează cu SpaceX

Amazon va lansa pe orbita joasă a Pământului – până la 2.000 de kilometri altitudine – o constelație de 3.236 de sateliți, destinați în special pentru a oferi internet în zonele geografice cu conexiuni cu viteze mici sau în cele fără internet, conform Bloomberg și HDSatelit.

Sursă foto: TechSpot

Cei 3.236 de sateliți sunt planificați să fie lansați la trei altitudini diferite: 784 sateliți vor fi la o altitudine de 590 km, 1296 sateliți la 610 km și 1156 de sateliți la 630 km. La aceste altitudini, sateliții trebuie să se deplaseze rapid în jurul globului, terminând turul unei orbite în doar 90 de minute.

În cazul în care planurile Amazon se vor concretiza, sateliții săi vor oferi internet pentru aproximativ 95% din populația lumii, cu o acoperire între latitudini de la 56 grade Nord la 56 grade Sud. Cele două paralele înconjoară Pământul la aproximativ latitudinea Suediei și sub Australia.

Amazon va trebui să obțină aprobări de la FCC și de la alte autorități de reglementare din întreaga lume pentru a avansa cu Proiectul Kuiper.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.