PIETE FINANCIARE, FINANTE PERSONALE, Telecom & IT-C & Online, Piata de Capital - BVB

Investitorii institutionali au evaluat DIGI Communications la 821 milioane de euro, in cadrul Ofertei Publice Initiale. Pret de 40 RON/actiune pentru institutionali si 37,2 RON/actiune pentru retail

Oferta Publica Initiala pentru actiunile Digi Communications (simbol bursier DIGI) s-a incheiat in data de 10 Mai. Operatiunea a vizat vanzarea a 23% din actiunile companiei. In urma subscrierilor efectuate de investitorii institutionali, carora le-au fost adresate 85% din actiunile disponibile la vanzare, pretul de oferta a fost stabilit la 40 RON/actiune, au anuntat reprezentantii consortiului de intermediere. Acesta va fi pretul pe care il vor plati investitorii institutionali. Cei de retail care au subscris in primele 5 zile lucratoare ale ofertei vor plati 37,2 RON/actiune (discount de 7%), iar ceilalti investitori de retail vor plati 38,8 RON (discount de 3%).

Actiunile de pe transa de retail au fost suprasubscrise de aproximativ 20 de ori, datorita posibilitatii pe care unele banci din consortiul de intermediere au oferit-o clientilor lor, anume de a subscrie cu sume imprumutate, in baza unor scrisori de garantie bancara, fapt care a inflatat cererea de actiuni pentru retail.

Pretul de oferta de 40 RON se situeaza mai aproape de limita inferioara a intervalului 38 – 56 RON care era considerat acceptabil de catre vanzatori prin Prospectul de emisiune, ceea ce arata o anumita prudenta a cumparatorilor institutionali.

Actiunile DIGI vor intra la tranzactionare, la Bursa de Valori Bucuresti, marti 16 mai.

 

  • Capitalizare de 821 milioane de euro

La pretul de 40 RON/actiune, capitalizarea bursiera a DIGI Communications este de 821 milioane de euro, in conditiile in care rezultatele financiare de anul trecut ale grupului au fost: cifra de afaceri de 842,3 milioane de euro, un profit operational inainte de amortizare (EBITDA) de 263,3 milioane de euro si un profit net de 11,8 milioane de euro.

Oferta DIGI Communications a fost cea mai mare derulata pana acum de o companie privata la Bursa de Valori Bucuresti, reusind sa atraga o suma de aproape 190 milioane de euro din partea cumparatorilor, corespunzatoare celor 23% din actiunile companiei oferite spre vanzare.

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.