LIFE-STYLE & HOBBY, Telecom & IT-C & Online, EUROPA, Stiinta & Tehnologie

Inteligența Artificială ar putea prelua fluxurile de turiști la granițele U.E.

Sursa: Engadget & iBorderCtrl

Intr-un viitor apropiat, este posibil sa interactionam cu un „ofiter cu inteligenta artificiala” la granitele Uniunii Europene. U.E. si politia Ungariei vor conduce un proiect pilot de 6 luni, iBorderCtrl, care va scana calatorii in Ungaria, Grecia si Letonia.

Sistemul va cere poza de pe pasaport, viza si dovada disponibilitatii de fonduri pentru analiza si, cu ajutorul unei camere video, va pune si astepta raspunsuri la cateva intrebari simple. Ofiterul virtual va analiza microexpresiile care pot dezvalui cand cineva minte, iar agentii umani vor folosi datele semnalate de iBorderCtrl pentru a decide ce actiune sa ia.

Pilotul va porni cu teste in laborator, inainte de a continua pe teren, in conditii realiste. Motivul pentru aceasta decizie este stadiul incipient a tehnologiei. iBorderCtrl a fost corect in doar 76% din cazurile testate initial, echipa dorind sa ajunga la cel putin 85% inainte de a-l utiliza pe subiecti reali.

Daca softul va ajunge sa functioneze optim, trecerea granitelor ar putea deveni mult mai rapida. Inconvenientul principal este ca aceasta tehnologie poate produce necorelatii, putand avea bias-uri fata de anumite minoritati.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.