Telecom & IT-C & Online, Cercetare & Edu & Marketing & Media, Electronice & Gadget, Stiinta & Tehnologie

HoloLens contribuie la avansul științei aerospațiale

Căștile de realitate mixtă nu au avut succes la publicul larg – mai ales după dezbaterea privind Google Glass.

Tehnologia cu realitate mixtă a adunat un interes considerabil într-o varietate de industrii profesionale, de la medicină și educație până la proiectare și inginerie, conform Engadget.

Începând cu 2015, tehnologia și-a făcut chiar drum în domeniul aerospațial, unde NASA și partenerii săi au profitat de platforma Microsoft HoloLens pentru a revoluționa modul în care sunt construite navele spațiale și felul în care astronauții își îndeplinesc îndatoririle în timp ce sunt pe orbită.

Parteneriatul Microsoft și NASA a început pe 28 iunie 2015, ca parte a proiectului Sidekick, când o rachetă SpaceX s-a conectat cu ISS și a livrat căștile astronauților în așteptare.

„HoloLens și alte dispozitive virtuale și de realitate mixtă sunt tehnologii de vârf, care ar putea ajuta la explorarea viitoare și să ofere noi capacități bărbaților și femeilor care de pe Stația Spațială Internațională”, confor directorului programului ISS la NASA.

La bordul ISS, echipajele au folosit „modul de expertizare la distanță” HoLolens în multe dintre sarcinile lor. Remote Expert face legătura între purtător și un tehnician de pe Terra de la echipa de control a zborului prin Skype, permițându-le să vadă ce vede astronautul și să se sfătuiască în consecință. Căștile pot fi de asemenea implementate în modul Procedură/Procedure Mode, care redă ilustrații holografice animate stocate local pentru perioade în care un expert nu era disponibil.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.