EDITORIALE, COMENTARII, ANALIZE, ANALIZE SECTORIALE, Telecom & IT-C & Online, Cercetare & Edu & Marketing & Media, INTERNATIONAL, M&A & VentureCapital & Private Equity

Firmele TECH din CHINA au trecut de la copiatori la deschizători de drumuri

  • Raportul China Internet 2019, realizat cu ajutorul South China Morning Post, oferă informații despre tendințele cheie ale tehnologiei Chinei
  • China deține în prezent cel mai mare număr de brevete 5G și are proiecte pilot 5G în zeci de orașe, cu o populație totală de 167 milioane de oameni
Sursa: Livemint

În ultima vreme, companii internaționale din SUA până în Asia de Sud-Est caută să reproducă concepte chineze – de la modele precum super aplicația all-in-one one, până la comerț social, precum și videoclipuri scurte.

Companii, cum ar fi compania indoneziană de călătorie Go-jek, aplicația de mesagerie LINE din Japonia și chiar Facebook în SUA se îndreaptă acum către modelul de „SUPER-APLICAȚIE”, inițial lansată de WeChat de la Tencent.

Aplicația de mesagerie WeChat oferă utilizatorilor o gamă largă de servicii, de la efectuarea plăților mobile până la comandarea livrărilor de alimente, toate operațiunile putând fi accesate fără a părăsi aplicația.

China este, de asemenea, lider în domeniul comerțului electronic social, precum și a videoclipurilor scurte. Moda video-urilor scurte a fost popularizată de TikTok, o aplicație a companiei chineze ByteDance, care permite utilizatorilor să posteze clipuri video de 15 secunde. TikTok a luat lumea pe sus și a devenit cea mai descărcată aplicație din magazinul de aplicații iOS timp de cinci trimestre consecutive.

Un alt trend cheie pentru tehnologia Chinei în acest an se învârte în jurul ambițiilor Chinei de a conduce în rețelele de tehnologie 5G de generație viitoare. În prezent, China deține cel mai mult număr de brevete 5G și are proiecte pilot 5G în peste o duzină de orașe, cu o populație totală de 167 milioane.

Inteligența Artificială (AI) este, de asemenea, utilizată la scară masivă în China, cu aplicații care variază de la plata biletului de metrou până la cazarea la hotel folosind recunoașterea facială și formularea de recomandări personalizate pentru cumpărături online sau navigarea online a știrilor. AI este, de asemenea, utilizată pe scară largă în scopuri de supraveghere, cum ar fi ajutarea autorităților să urmărească fugarii sau aplicarea legilor în trafic.

Anul trecut a fost unul important pentru oferte inițiale publice de tehnologie chineză, cu 56 de firme de tehnologie, mass-media și telecomunicații – jumătate în Hong Kong și jumătate în SUA – față de doar 12 în 2017 și 11 în 2016. Două dintre cele mai mari oferte inițiale publice de anul trecut au fost de la furnizorul de servicii la cerere Meituan Dianping, cu o capitalizare de piață de 45 miliarde USD și China Tower, o firmă de construcții de turnuri de telecomunicații, cu un plafon de piață de 44 miliarde USD.

Cea mai activă firmă de capital de risc din China a fost, anul trecut, Sequoia (din Silicon Valley, SUA – nota EconomicZoom) cu 247 de oferte, urmată de IDG Capital cu 127 de oferte și Matrix cu 102.

Mâna vizibilă a guvernului chinez a fost o altă temă importantă pentru anul trecut. Companiile Fintech, de Gaming și bazate pe Conținut de pe Internet au continuat să se confrunte cu restricții stricte din partea autorităților guvernamentale.

Guvernul chinez a suspendat licențele pentru jocuri noi timp de 9 luni anul trecut, ceea ce a rezultat în cea mai lentă creștere a veniturilor industriei jocurilor din peste un deceniu.

În ianuarie 2018, Administrația Cyberspațială din China a șters de pe web mai mult de 7 milioane de articole, și peste 9.300 de aplicații pentru smartphone-uri pentru a elimina informații considerate inadecvate sau dăunătoare.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.