ANALIZE SECTORIALE, Telecom & IT-C & Online, Cercetare & Edu & Marketing & Media

Facebook – veniturile au crescut in trim. 4 din 2018 pana la 16,9 miliarde dolari (+30%), profitul a fost de 6,88 miliarde dolari – adica o marja neta de peste 40%

Actiunile Facebook – conglomerat ce detine atat liderul mondial al retelelor de socializare, cu acelasi nume, cat si aplicatiile si retelele sociale WhatsApp, Instagram si Facebook Messenger – au crescut cu 11% dupa anuntarea rezultatelor pe trimestrul 4 din 2018.

Peste 2 miliarde de oameni folosesc ZILNC una din aceste aplicatii sau retele sociale.

Sursa grafic : https://www.recode.net

Veniturile Facebook au crescut cu +30%, pana la 16,9 miliarde de dolari, in timp ce profitul a fost de 6,88 miliarde de dolari, in crestere cu 61% – rezultand o marja neta de aproape 41% (nota EcZoom).

Pe tot anul 2018, compania a inregistrat venituri de 55,8 miliarde dolari – crestere an-la-an de +37%.

Cresterea de 30% a veniturilor din trimestrul 4 este cea mai slaba din ultimii peste 6 ani, de cand compania s-a listat pe bursa. Numarul angajatilor a crescut cu 42%, ajungand la 35.587.

Pretul mediu al publicitatii vandute a scazut cu 2%, insa oficialii companiei au declarat ca sunt in cautarea unor noi modalitati de a afisa reclamele utilizatorilor, scrie Cronica.ro citand Reuters.

Sursa grafic : https://www.recode.net

Reamintim ca duopolul Google & Facebook domina de cativa ani buni piata Publicitatii & Media din intreaga Lume. Facebook obtine 99% din venituri din publicitate, iar Google-Alphabet cca. 85%.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.