Telecom & IT-C & Online, Cercetare & Edu & Marketing & Media, M&A & VentureCapital & Private Equity, Electronice & Gadget

Facebook cumpără start-up-ul CTRL-Labs, dezvoltator de interfețe neuronale non-invazive pentru computere și gadgeturi

  • Conform surselor, CTRL-Labs va capitaliza de la 500 milioane dolari până la 1 miliard USD
  • Facebook va putea, într-o zi, să asocieze tehnologia cu ochelari AR (realitate augmentată) sau VR (realitate virtuală)
Sursa: https://techcrunch.com

Facebook Inc. a fost de acord să achiziționeze CTRL-Labs, un start-up tehnologic care construiește un software pentru a permite oamenilor să controleze un avatar digital, folosindu-și doar gândurile.

Cea mai mare rețea socială din lume plătește între 500 de milioane și 1 miliard de dolari, conform Bloomberg.

Startup-ul vechi de patru ani, care are zeci de angajați și a strâns zeci de milioane în capital de risc, folosește o brățară pentru a măsura activitatea neuronilor din brațul unui subiect pentru a determina mișcarea la care se gândește persoana, chiar dacă acesta nu se mișcă fizic. Acea activitate neuronală este apoi transpusă în mișcare pe un ecran digital. Facebook a refuzat să comenteze prețul achiziției.

Tehnologia similară celei de la CTRL-Labs ar putea fi într-o zi o parte crucială din produse precum ochelarii cu realitate augmentată, unde un utilizator ar putea dori să controleze un computer fără a fi nevoie de butoane sau tastatură.

CTRL-Labs din New York a strâns 67 de milioane de dolari, potrivit Crunchbase, și are o listă de investitori de profil, inclusiv Spark Capital, Google GV,  Fondul Alexa de la Amazon.com Inc.  și Founders Fund. Angajații CTRL-Labs se vor alătura echipei Reality Labs de la Facebook, care lucrează pe produse AR și VR.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.