Telecom & IT-C & Online, Fotografie

F 64 Studio va atinge afaceri de 20 milioane euro în 2013, plus 12% – cascadoria PR cu Mos Craciun

Retailerul foto şi video F 64 Studio – lider de piata cu cca. 45%-50% – va încheia acest an cu afaceri de 20 milioane de euro, în creştere cu 12% faţă de 2012, pe fondul unei pieţe în scădere cu 20%, a declarat directorul general al societăţii, Marian Alecsiu, într-o conferinţă, relateaza Mediafax.

„Vom încheia anul 2013 pe plus faţă de 2012, ceea ce este o performanţă în condiţiile în care vânzările de aparate foto şi video au scăzut cu 20%, iar pe segmentul DSLR piaţa a scăzut cu 4%, iar previziunile în 2014 trendul negative se va menţine.

F 64 Studio va încheia acest an cu afaceri de 20 milioane de euro, în creştere cu aproape 12% faţă de 2012” , a spus Alecsiu într-o conferinţă în care urma să se anunţe preluarea F 64 Studio de către un investitor străin reprezentat, în final, de Moş Crăciun, însoţit de doi reni şi un pitic.

Alecsiu a arătat că, de-a lungul timpului, în calitate de co-proprietar al F 64 Studio, a primit câteva oferte de preluare, dar ultima, venită din partea salariaţilor, a fost cea mai interesantă.

„Pentru a ieşi din zona ştirilor cu cifre şi pentru a ne mai destinde în această perioadă, am dat curs ofertei investitorului din nordul Europei şi anume Joulupukin, adică Moş Crăciun în limba finlandeză”, a adăugat Alecsiu, care este şi co-proprietar al companiei.

Înfiinţată în 2001, F 64 Studio SRL Bucureşti are un capital social de 200 lei şi este controlată de Dorina Daniela Becheru – 50% şi Marian Dan Alecsiu – 50%, conform datelor Registrului Comerţului.

Retailerul foto şi video are peste 120 de angajaţi şi a consemnat în 2012 afaceri de 82,1 milioane de lei, în creştere cu 33,3% faţă de anul precedent, iar profitul net a urcat cu 9,7%, la 5,1 milioane de lei.

Societatea îşi desfăşoară activitatea în două sedii, la care se adaugă şi magazinul din Bulevardul Unirea 45.

F 64 este şi administratorul magazinului Nikon din Romania, situat în zona Băneasa.

Jurnalisti IT&C si bloggeri cunoscuti si-au exprimat consternarea fata de „cascadoria de PR” facuta recent de F64, care anuntase una din cele mai mari tranzactii M&A de pe piata intr-un an cam mort, fara a numi investitorul.

http://www.victorkapra.ro/2013/12/loviti-scufita/

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.