Telecom & IT-C & Online, Piata de Capital - BVB

După Facebook și LinkedIn, Twitter vrea și el la bursă

Într-un mesaj postat pe contul său oficial, reţeaua de socializare Twitter a anunţat joi că intenţionează să se listeze la Bursă, fiind cea mai aşteptată Ofertă Publică Inițială din lumea Internetului şi noilor tehnologii, după Facebook.

Sursă: www.twitter.com
Sursă: www.twitter.com

„Am depus în mod confidenţial un formular S-1 la SEC (Security Exchange Commission – Comisia pentru Valori Mobiliare) pentru o Ofertă Publică Inițială „, se arată printr-un „tweet” de pe contul oficial al companiei.

Consorțiul de intermediere a ofertei va fi condus de către Goldman Sachs, iar ceilalți intermediari vor fi cunoscuți când compania va face public formularul S-1, scrie CNBC.

Reţeaua de socializare a anunţat marţi achiziţionarea unei societăţi de publicitate pe telefoane mobile, MoPub, de altfel, compania pregătindu-se de câteva luni pentru lansarea pe bursă.

Twitter a fost lansat în martie 2006 de  Jack Dorsey, împreună cu Biz Stone şi Evan Williams, iar de atunci a continuat să crească, fiind evaluată, în prezent, la aproximativ 10 miliarde dolari.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.