Telecom & IT-C & Online, Masina Ta & Tunning, Stiinta & Tehnologie

Destul de curând, automobilele electrice vor costa mai puțin decât cele pe benzină

Destul de curând, automobilele electrice vor costa mai puțin decât cele pe benzină, arată o analiză a Bloomberg.

Mașinile alimentate cu baterii vor fi în curând mai ieftine decât cele convenționale, pe benzină, oferind economii imediate șoferilor, arată noi cercetări, conform Bloomberg.

Producătorii de la Renault SA la Tesla Inc. au promovat de mult timp costurile mai scăzute de combustibil și de funcționare pe parcursul întregii durate de folosire ale mașinilor electrice, care ajută la surclasarea prețurilor mai mari în avans pe care șoferii le plătesc atunci când cumpără vehiculele cu emisii zero.

Acum, cercetările de la Bloomberg New Energy Finance indică faptul că scăderea costurilor cu bateriile va însemna că vehiculele electrice vor fi și mai ieftine în SUA și în Europa în 2025.

Bateriile reprezintă în prezent aproximativ jumătate din costul vehiculelor electrice și prețurile lor vor scădea cu aproximativ 77% între 2016 și 2030, a afirmat cercetătorul de la Londra.

„Pe baza prețului inițial plătit, aceste lucruri vor începe să devină mai ieftine și oamenii vor începe să le adopte mai mult pe măsură ce paritatea prețurilor se va apropia”, a declarat Colin McKerracher, analistul de la Londra. „După aceea va deveni și mai convingător.”

Renault, producătorul mașinii electrice Zoe, prevede că costurile totale de proprietate ale vehiculelor electrice vor atinge, până în anii 2020, egalitatea cu vehiculele convenționale cu motor cu ardere internă (cunoscute în comerț ca ICE), potrivit lui Gilles Normand, vicepreședinte senior al companiei franceze pentru vehiculele electrice.

„Avem două curbe”, a declarat Normand într-un interviu acordat la începutul acestei luni la Londra.

Una este reducerea costurilor tehnologiei VE, deoarece există mai multe descoperiri în ceea ce privește costul tehnologiei și mai mult volum, astfel încât costul VE va scădea.

Prețul motoarelor convenționale va urca, ca urmare a unor reglementări mai stricte, în special în ceea ce privește reglementările mai dure privind particulele din gazele de eșapament. „

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.