EDITORIALE, COMENTARII, ANALIZE, PIETE FINANCIARE, Telecom & IT-C & Online, Piata de Capital - BVB

De ce Zoom a devenit aplicația preferată a lucrătorilor de la distanță în timpul crizei COVID-19

Sursa: www.zoom.us
  • Aplicația Zoom a atras utilizatori noi în zeci de țări în ultima perioadă.
  • Câștigă tracțiune chiar și în fața concurenței de la unele dintre cele mai mari companii din lume.
  • Prețul acțiunilor Zoom crește pe măsură ce piața mai largă se afundă.

În timp ce oamenii sunt blocați în case, pe măsură ce coronavirusul se răspândește, aceștia apelează la apeluri video pentru a discuta cu prietenii, membrii familiei, colegii, colegii de clasă și clienții. Există un număr de servicii gratuite la dispoziția lor, dar Zoom este din ce în ce mai preferat de aceștia, debutează o analiză CNBC.

Zoom se află în topul clasamentului Apple al celor mai populare aplicații gratuite din zeci de țări, conform datelor companiei de analiză App Annie. Investitorilor le place, cel puțin pentru moment.

Acțiunile se vând cu un raport PER (preț acțiune / profit) de 1.500 (una mie cinci sute !) – la data de 2 iulie 2020, la o capitalizare de piață de 73 miliarde dolari; au crescut de cca. 3 ori în ultimele 12 luni.

Recent, oamenii s-au conectat pentru a participa la nunți, botezuri și sesiuni de meditație pe Zoom. Profesorii, muzicienii și instructorii de yoga îl folosesc, la fel ca și universitățile, care s-au închis de când COVID-19 a devenit o criză globală.

Fiabil și ușor de utilizat

Întrebarea este: de ce Zoom?

Zoom este cunoscut pentru fiabilitatea sa, evitând întreruperile lungi care descurajează utilizarea repetată și nu are latența care face ca unele servicii să fie chinuitoare pentru conversațiile extinse.

Spre deosebire de FaceTime de la Apple pentru iOS, Zoom este disponibil și pe Android și pe orice laptop. De asemenea, este conceput pentru a face departamentele IT confortabile, iar oamenii pot începe apeluri video în mod gratuit, atâta timp cât sunt menținute sub 40 de minute și sub 100 de participanți.

Există, de asemenea, caracteristici concepute pentru distracție. Când utilizați Zoom, puteți încărca o imagine sau un videoclip pentru a crea un fundal virtual. Este atât de popular încât, recent, Microsoft a spus că va adăuga un instrument similar pentru serviciul său Teams.

Fondatorul și CEO-ul Zoom, Eric Yuan, a fost lăudat pentru eforturile companiei de a ajuta școlile și alte organizații în timpul crizei. Pe 13 martie a.c., Zoom a început să elimine limita de apel de 40 de minute pentru conturi gratuite în cazul a zeci de mii de școli din Statele Unite și din alte țări.

“Utilizabilitatea și fiabilitatea Zoom este ceea ce a dus la această adopție incredibilă, combinat cu, sincer, generozitatea lui Eric și disponibilitatea lui de a-l deschide mai ales școlilor”, a declarat Kelly Steckelberg, CFO Zoom pentru CNBC, printr-un apel Zoom.

Yuan și Steckelberg au lucrat anterior împreună la Webex, o companie software de apeluri video pe care Cisco a achiziționat-o în 2007. Oamenii s-au adunat și pe Webex în număr record în ultima perioadă.

Însă, Zoom primește toată atenția, chiar și împotriva concurenților mari precum GoToMeeting și Skype, sau Google Hangouts și Microsoft Teams.

Un avantaj al Zoom este că face doar produse pentru apeluri video și s-a concentrat pe a se asigura că oamenilor le place.

Point Nine Capital, o firmă cu capital de risc din Berlin, de pildă, folosea anterior Skype pentru întâlniri, dar în ultimii ani s-a bazat pe Zoom. Zoom oferă o calitate video mai ridicată și mai puține întreruperi și o experiență globală mai bună, conform șefilor companiei.

„Are această pondere minunată de nebunie în cercurile noastre, dar cred că mai este încă un spațiu imens de crescut în economia largă”, a spus Christoph Janz, co-fondator și partener de management la Point Nine Capital.

Una dintre companiile din portofoliul firmei, Confera, din Oslo, a realizat un software de apelare video pe care medicii norvegieni l-au folosit pentru a se întâlni virtual cu pacienții. Ida Aalen, co-fondator al start-up-ului și promotorul-șef al produsului, a declarat că folosește Zoom pentru a comunica cu Janz.

Au făcut unele lucruri inteligente cu tehnica video pentru a se asigura că sunetul și imaginea funcționează bine chiar și atunci când oamenii au conexiuni foarte instabile„, a spus Aalen. Ea critică interfața cu utilizatorii și nu este un fan al tuturor butoanelor, culorilor și setărilor avansate.

“Dar când sunt în apel, funcționează, și trebuie să recunosc, acesta este esențialul.”, conchide ea.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.