Telecom & IT-C & Online, INTERNATIONAL

Conducerea BlackBerry vrea să vândă compania până în noiembrie

Conducerea BlackBerry vrea să încheie până în noiembrie licitaţia şi negocierile pentru vânzarea companiei, ca urmare a scăderii puternice a vânzărilor din ultimii ani, ce a adus compania în dificultate, relatează Wall Street Journal.

Sursă: www.theverge.com
Sursă: www.theverge.com

În 2007, BlackBerry genera jumătate din vânzările de smartphone-uri din SUA, iar acţiunile companiei au depăşit pentru o perioadă pragul de 200 de dolari. BlackBerry nu a ţinut pasul cu transformarea rapidă a industriei mobile după lansarea iPhone în 2007, situaţie similară cu cea a Microsoft şi Nokia, iar BlackBerry se tranzacţionează în prezent la aproximativ 10 dolari.

Surse apropiate situației au precizat că a fost deja stabilită o listă de potenţiali investitori, printre care se numără  mai multe instituţii financiare din Canada şi Statele Unite,  iar negocierile pentru vânzare ar putea începe în scurt timp. Compania canadiană a intrat și în atenţia unor producători de electronice din Asia, printre care grupul chinez Lenovo.

Wall Street Journal scria recent că BlackBerry ia în calcul vânzarea serviciului de mesagerie, apreciat în mediul business şi în zona instituţiilor guvernamentale pentru securitatea oferită utilizatorilor.

Banca JPMorgan Chase se ocupa de vânzarea companiei BlackBerry.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.