Telecom & IT-C & Online, M&A & VentureCapital & Private Equity

Automattic a strâns 300 de milioane de dolari de la Salesforce Ventures, la o evaluare de 3 miliarde de dolari

Sursa: www.automattic.com

Automattic, compania din spatele WordPress.com, WooCommerce și în curând Tumblr, a închis o rundă de finanțare de 300 de milioane de dolari, la o evaluare de 3 miliarde de dolari. Runda are un singur investitor, Salesforce Ventures, conform TechCrunch.

Rundele de finanțare sunt ceva special pentru Automattic. Deși compania are aproape 15 ani, nu a strâns o mare sumă de bani până acum. A închis o rundă de serie C de 160 de milioane de dolari în 2014 și a strâns bani puțini înainte de asta.

Automattic și proiectul open-source WordPress au un istoric comun. Mulți oameni sunt familiarizați cu WordPress, cel mai popular sistem de gestionare a conținutului de pe planetă. Compania contribuie la proiectul open-source și rulează, de asemenea, unele dintre cele mai populare servicii alături de acest proiect, cum ar fi WordPress.com și pluginul Jetpack, WordPress.com VIP (pe care TechCrunch îl utilizează) și WooCommerce.

Acest model de business freemium, cu o filozofie open-source la baza sa, a funcționat bine pentru companie. În 2014, Automattic avea între 200 și 300 de angajați. Compania va avea aproape 1.200 de angajați atunci când achiziția Tumblr se va finaliza.

În 2014, 22% din primele 10 milioane de site-uri web foloseau WordPress. Acum, 34% din cele mai bune 10 milioane de site-uri web din lume funcționează pe bază de WordPress.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.