MACROECONOMIE, Telecom & IT-C & Online, Concurenta & Protectie Consumator, Electronice & Gadget

Apple se alătură Google, Facebook și Twitter în proiectul de partajare a datelor, Data Transfer Project

Sursa: https://mspoweruser.com

Apple a anunțat că se va alătura proiectului Data Transfer Project, dezvoltând sisteme interoperabile pentru transferul de date în și din iCloud.

Compania va intra în rândul colaboratorilor proiectului precum Microsoft, Google, Facebook și Twitter. Și o serie de rețele sociale alternative s-au alăturat proiectului, precum Solid al lui Tim Berners-Lee care permite importul și exportul de contacte și Mastodon care permite importul și exportul de postări, conform The Verge.

Data Transfer Project este un proiect open-source care urmărește să faciliteze transferul de date de la un serviciu la altul, constând în cea mai mare parte din codificarea din spate pentru ca instrumente de export de date precum Google Takeout și Facebook’s Access Your Information să fie compatibile între ele.

Momentan, aceste instrumente vă permit să descărcați datele direct pe hard disk, dar sperăm că viitorul sistem de codare al proiectului ar putea permite ca datele să fie portate direct la un alt serviciu. Acest lucru vă va permite să trimiteți toate fotografiile dvs. de pe Facebook într-un cont Google Photos, de exemplu, fără un pas intermediar și o posibilitate mai mică de date scurse.

 

 

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.