Telecom & IT-C & Online

Apple: profitul net a scăzut cu peste 22% în al treilea trimestru din anul 2013

Profitul net al Apple a scăzut în al treilea trimestru  cu 22%, la 6,9  miliarde dolari, de la 11,62 miliarde de dolari în perioada corespunzătoare a anului trecut,  deși vânzările companiei au crescut cu 11,2%, de la 39,2 miliarde de dolari la 43,6 miliarde de dolari.

sursa: blich.ch
sursa: blich.ch

Apple anticipează pentru trimestrul în curs vânzări între 33,5-35,5 miliarde de dolari, în timp ce media estimărilor analiştilor indică afaceri de 38,4 miliarde de dolari, potrivit datelor Bloomberg.

Acţiunile Apple au închis miercuri la New York în urcare cu 1,87%, la 406,13 dolari, preţ care asigură o capitalizare de piaţă de 381,38 miliarde de dolari.

Titlurile Apple s-au depreciat însă cu aproximativ 24% de la începutul acestui an până marţi, din cauza temerilor privind încetinirea creşterii pieţei smartphone-urilor, intensificarea competiţiei în zona electronicelor mobile şi scăderea marjei de profit odată cu creşterea costurilor.

Apple va împrospăta în următoarea perioadă iPhone şi iPad, cele mai bine vândute produse ale companiei. CEO-ul Tim Cook vrea de asemenea să consolideze alte afaceri generatoare de venituri, precum serviciile, aplicaţiile şi reţeaua de magazine retail, care numără 408 unităţi.

Cook nu exclude lansarea unui model iPhone mai ieftin, însă a sugerat că Apple ar putea atrage mai mulţi clienţi atenţi la preţ prin promovarea modelelor mai vechi.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.