STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, MACROECONOMIE, Telecom & IT-C & Online, INTERNATIONAL, Concurenta & Protectie Consumator

Apple alege să îngroape „securea războiului” cu Qualcomm

Sursa: TechPP

Într-o mișcare surpriză, Apple a încheiat procesul intentat firmei Qualcomm privind brevetarea. Înțelegerea convenită a făcut ca acțiunile Qualcomm să crească imediat cu peste 30% și a reprezentat o mare înfrângere pentru Apple. Compania va trebui să plătească taxele de licențiere IP (de proprietate intelectuală) pe care dorise să le evite prin intentarea procesului.

Este foarte probabil ca Apple, care ajunsese recent prima companie cu o capitalizare bursieră de 1 trilion de dolari de pe piața globală (exceptând un episod temporar din China), a renunțat la procesul privind brevetarea datorită tehnologiei 5G.

Qualcomm este cel mai important producător de chip-uri de 5G din America, de care Apple va avea nevoie dacă dorește să producă iPhone-ul pentru rețelele 5G. Apple nu are nici o altă opțiune imediată pentru aceste chip-uri.

La scurt timp după decizia luată de Apple, Intel – producătorul de microprocesoare (lider mondial pe PC-uri) a anunțat că renunță la planurile sale 5G și că va achiziționa de la Huawei, celălalt producător de chip-uri 5G -variantă mai puțin ideală pentru Apple, deoarece ar putea introduce riscuri politice și de securitate pentru companie.

Toate aceste tulburări subliniază cât de importantă este tehnologia 5G pentru viitorul tehnologiei mobile.

În timp ce rețelele 4G sunt suficient de puternice pentru a reda, de exemplu, Netflix în autobuz, un plan mai ambițios, ca cel al Nissan de a pune un asistent tridimensional pe scaunul pasagerului pe post de co-pilot, va necesita o rețea 5G.

Stadia de la Google – noua platforma de jocuri prin streaming -, care promovează jocuri video intens grafice, se așteaptă, de asemenea, să devină un beneficiar timpuriu al tehnologiei.

Viitorul tehnologiei mobile, se pare, va depinde de 5G. Iar acum există doar câteva companii care pot fabrica un telefon 5G.

Aceasta înseamnă că producătorii precum Qualcomm și Huawei sunt deschizători de drumuri în ceea ce privește noua generație de tehnologie mobilă.

P.S. & Nota EconomicZoom: Între timp, SUA / Administrația Trump a intensificat  campania împotriva producătorilor chinezi – in frunte cu liderul mondial pe echipamente telecom, Huawei – iar mișcarea recentă Apple-Qualcomm s-ar putea să fie parte a acestei strategii ce invocă „securitatea națională” a SUA și a NATO.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.