Telecom & IT-C & Online, Electronice & Gadget

Anandtech a testat Core i9-9990XE, un procesor de la Intel cu 14 nuclee la o frecvență de 5.0 GHz

Sursa: https://www.anandtech.com

Intel nu a anunțat niciodată cu adevărat lansarea procesorului Core i9-9990XE pe piață, conform Anandtech. Este un CPU cu 14 nuclee de 5,0 GHz și o cantitate necunoscută va fi disponibilă pentru câțiva integratori de sistem selectați, pe bază de licitație. Nu există nicio garanție de la Intel, astfel încât acești integratoari își asumă un risc și, în final, ar putea licita prea mult pentru un cip care s-ar putea să nu vândă.

În cele din urmă, acea licitație inițială a fost câștigată de (cel puțin) trei companii, dintre care două au primit procesoarele. Compania CaseKing a primit majoritatea acestora, iar compania a sfârșit în cele din urmă prin a le pune la vânzare directă (cu 1 an de garanție) pe site-urile lor conectate pentru 2999 € (acum 2849 €).  Alte companii au fost Puget Systems, ICC, un partener Intel care se concentrează pe o serie de piețe, inclusiv pe piața financiară. ICC a construit un sistem 1U pentru acest cip.

În ceea ce privește sustenabilitatea, nimeni nu va putea să implementeze Core i9-9990XE în masă: Intel are doar câteva cipuri care îndeplinesc specificațiile, acestea fiind scoase la licitație către integratorii de sistem. De asemenea, nu există nicio garanție pentru piese din perspectiva integratorului de sistem, astfel încât aduc un cost suplimentar.

În cele din urmă, Core i9-9990XE este o ciudățenie.  Este ca unul dintre roboții casei din Robot Wars (Marea Britanie) sau BattleBots (SUA): ceva complet în afara regulilor de sport normale și este suficient de mare pentru a te bate măr, și foarte rar ajungi să deții unul, cel puțin nu înainte de a te deține el.

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.