LIFE-STYLE & HOBBY, Telecom & IT-C & Online, Stiinta & Tehnologie

Amazon Web Services/ AWS adaugă “frica” la lista de emoții a sistemului său de recunoaștere facială

Sursa: aws.amazon.com

AWS a adăugat „frica” la gama de emoții identificate de serviciul său de analiză facială Amazon Rekognition, atrăgând critici imediate, conform CBR Online. Serviciul Rekognition identifică opt emoții, inclusiv „furios”, „dezgustat” și „surprins”.  AWS este un contractor major al guvernului american, iar protestatarii au vizat compania pentru furnizarea infrastructurii care stă la baza operațiunilor de imigrare din partea Administrației Trump.

Analiza feței generează metadate cu privire la fețele detectate sub formă de sex, gamă de vârstă, emoții, atribute precum „Zâmbet”, poză a feței, calitatea imaginii feței și repere ale feței. Cu această versiune, s-a îmbunătățit și mai mult acuratețea identificării de gen. În plus, s-a îmbunătățit precizia pentru detectarea emoțiilor (pentru toate cele 7 emoții: „Fericit”, „Trist”, „Supărat”, „Surprins”, „Dezgustat”, „Calm” și „Confuz”).

Puține tehnologii au fost mai controversate decât recunoașterea facială, care se confruntă cu provocări legale în Marea Britanie și SUA din partea grupurilor de libertăți civile.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.