STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, MACROECONOMIE, Telecom & IT-C & Online, ISD - FDI & Investitii & Parcuri Industriale

Tehnologia 4G, exploatată la capacitate maximă din aprilie 2014

Începând cu aprilie anul viitor, mai multe reţele mobile cu tehnologia 4G vor oferi în majoritatea oraşelor din ţară viteze de acces la internet de aproape 300 de ori mai mari, precum și stabilitate şi calitate a serviciului similare cu cele ale conexiunilor fixe.

it_photo_123475Orange, Cosmote și Vodafone vor avea acces din aprilie 2014 la o gamă extinsă de frecvenţe radio, achiziţionate în 2012 de la statul român, fapt ce va permite o exploatare la capacitate maximă a tehnologiei 4G.

Astfel, toate telefoanele, tabletele şi modemurile ultrarapide 4G din reţelele celor trei operatori, cărora li s-a făcut loc cu greu în frecvenţele radio disponibile în prezent, vor avea propria lor bandă de circulaţie.

Vodafone România îşi va accelera chiar în perioada următoare investiţiile în reţea, printr-o sumă de 45 de milioane de lire sterline până în anul 2016, pe lângă cele circa 100 de milioane de euro investite anual în România, a declarat Inaki Berroeta, CEO al Vodafone România.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.