STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, ANALIZE SECTORIALE, Industrie Prelucratoare, INTERNATIONAL

SUA vor devansa Rusia, devenind cel mai mare producător mondial de petrol, până în 2019

Statele Unite vor depăși Rusia ca cel mai mare producător de petrol din lume până în 2019 cel târziu, a declarat Agenția Internațională pentru Energie (IEA) deoarece boom-ul producției de țiței a țării continuă să crească pe piețele mondiale. Directorul executiv al IEA, Fatih Birol, a declarat, la un eveniment din Tokyo, că Statele Unite ar depăși Rusia ca cel mai mare producător de țiței „definitiv anul viitor”, dacă nu în acest an, conform Reuters.

„Creșterea șisturilor din S.U.A. este foarte puternică, ritmul este foarte puternic … Statele Unite vor deveni în curând primul producător de petrol a lumii”, a declarat el pentru Reuters separat. Producția de țiței a crescut la peste 10 milioane de barili pe zi (bpd) la sfârșitul anului trecut, pentru prima dată din anii 1970, depășind exportul de petrol brut al Arabiei Saudite.

Administrația SUA pentru informații energetice a declarat la începutul acestei luni că producția din S.U.A. ar depăși 11 milioane de bpd până la sfârșitul anului 2018. Aceasta ar depăși producătorul de top Rusia, care pompează chiar sub această limită. Birol a declarat că nu vede o producție de petrol maximă a SUA până în 2020 și că nu se așteaptă la un declin în următorii patru până la cinci ani.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.