STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Politica cu impact economic, INTERNATIONAL

SUA oferă Ucrainei un ajutor suplimentar în domeniul securităţii de 335 mil. dolari

Casa Albă a anunţat că va oferi Ucrainei o „asistenţă în domeniul securităţii” suplimentară în valoare de 335 milioane de dolari, în urma unei întâlniri între vicepreşedintele american Joe Biden şi preşedintele ucrainean Petro Poroşenko, relatează postul Radio Free Europe-Radio Liberty online, citat de Mediafax.

sua-mizeaza-pe-relansarea-cresterii-economice-nu-pe-reducerea-deficitului-8d2ef_article-main-imageUcraina are nevoie urgentă de acest ajutor în contextul unei acute crize economice, după ce Rusia a anexat Crimeea în 2014 şi este aczată de implicare în conflictul separatist din estul ţării, ceea ce Moscova dezminte.

Washingtonul susţine Guvernul prooccidental de la Kiev, însă şi-a exprimat îngrijorarea faţă de corupţia din această ţară. Aceste îngrijorări au fost abordate săptămâna aceasta, când Parlamentul ucrainean l-a demis pe procuroul general, acuzat de blocarea unor anchete de corupţie vizând oficiali de rang înalt.

Potrivit Casei Albe, Biden i-a promis lui Poroşenko ajutoare suplimentare, cu condiţia să continue eforturile în vederea instalării unui nou guvern reformist. O încercare de formarea a unei noi coaliţii de guvernare a eşuat, săptămâna aceasta, după ce unul dintre potenţialii parteneri a formulat cereri care vizează o anulare a unora dintre reformele cerute Ucrainei de Occident.

„Vicepreşedintele a salutat eforturile în vederea formării unui guvern stabil, axat pe reforme, şi a subliniat că acest pas şi adotarea reformelor necesare sunt eşenţiale în vederea deblocării unui ajutor economic internaţional, inclusiv a celei de a treia tranşă a unui ajutor american în vederea constituirii unei garanţii, în valoare de un miliard de dolari”, a anunţat Casa Albă.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.