STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, MACROECONOMIE, Agricultura & Agro-Food, EUROPA, INTERNATIONAL, Comertul Exterior & Acorduri Liber Schimb

Statele Unite sunt principalul exportator și importator de produse agricole din Uniunea Europeană

Statele Unite sunt principalul exportator și importator de produse agricole al Uniunii Europene (UE), în 2016, fiind urmate de China și Elveția, ca exporturi și de Brazilia și Norvegia, ca importuri, potrivit unui raport Eurostat publicat miercuri, informeaza Mediafax.

Principalii destinatari ai exporturilor de produse agricole în 2016 au fost Statele Unite (16% din totalul exporturilor produselor agricole), urmate de China (8%) și Elveția (6%). Pentru importurile de produse agricole ale Uniunii Europene, Brazilia și Statele Unite (9% fiecare din totalul importurilor Uniunii Europene de produse agricole) au fost principalii parteneri, urmați de Norvegia, Argentina și China (5% fiecare).

Uleiurile alimentare reprezintă 54% din exporturile de produse agricole ale UE, în 2016, legume reprezintă 25%, iar produsele animale, 21%. Legumele reprezintă 51% din importurile de produse agricole ale blocului comunitar, urmate de uleiurile alimentare (29%) și produsele animale (20%).

Valoarea totală a importurilor și a exporturilor pentru produsele agricole între UE și restul lumii a fost de 263 de miliarde de euro, în 2016.

Produsele agricole pot fi împărțite în trei categorii: legume (copaci, plante, legume, fructe, cafea, cereale, semințe), uleiuri alimentare (diferite tipuri de bunuri procesate derivate din produse animale și vegetale precum zahăr, băuturi, tutun) și produse animale (animale, carne, pește, crustacee, produse din lapte, ouă, miere etc.), se precizează în raportul Eurostat.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.