STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, MACROECONOMIE, PIETE FINANCIARE, Energie & Utilitati & Infrastructura, Politica Energetica, M&A & VentureCapital & Private Equity

State Grid din China vrea tot ce vinde Enel în Romania

Chinezii de la State Grid Corporation, cea mai mare companie de distribuţie a energiei din lume, cu afaceri de 265 miliarde de dolari şi 286 de milioane de clienţi, sunt interesaţi de preluarea afacerilor cu electricitate din România la care italienii de la Enel vor să renunţe.

CFP425093405-143532_copy1Cu toate acestea, statul nu va avea doar un rol de spectator în ceea ce ar putea fi tranzacţia anului 2014, dau asigurări oficialii. „Nu exclud să exite oferte pentru una-două distribuţii din partea unor companii la care statul este acţionar“, a spus Răzvan Nicolescu, ministrul pentru energie. Potrivit unor surse apropiate dis­cuţiilor, statul se uită spre fostele Elec­trica Banat şi Electrica Dobrogea.

La începutul lunii trecute, Enel a anunțat că boardul companiei a convenit asupra unui plan de vânzare a activelor de producere a energiei din Slovacia și pe cele de distribuție și vânzări din Romania. Prin intermediul proceselor de privatizare, italienii de la Enel au devenit cel mai mare distribuitor privat de energie din România, cu o bază de clienţi de 2,36 milioane de consumatori, afaceri de peste un miliard de euro şi un profit operaţional de 289 de milioane de euro.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.