STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, PIETE FINANCIARE, TUTORIALE, Start-Up & Angels, Antreprenoriat, Start-Upuri

Start-up Sibiu: 70 potențiali antreprenori la conferința startup urban din Sibiu. Granturi 39.000 euro. 21 aprilie termen-limită de înscriere

Conferința Start-up Urban a adus la Sibiu, marți, 17 aprilie, 70 de potențiali antreprenori interesați de desfășurarea proiectului. Managerul de proiect, Laura Bejan (Fundația Națională a Tinerilor Manageri), a descris participanților principalele etape ale Start-up Urban, pașii pe care trebuie sa îi facă cei interesați de accesarea granturilor de până la 39.000 euro oferite prin acest proiect. Laura Bejan a subliniat importanta înscrierii în etapa de formare antreprenorială, termenul limită de înscriere fiind sâmbătă, 21 aprilie. Au fost date explicatii despre desfășurarea concursului de planuri de afaceri în urma căruia vor fi selecționate 9 idei de afaceri în județul Sibiu, ce vor primi finanțare de maximum 39.000 euro.

Cristian Ionut Tatu, unul dintre trainerii Start-up Urban, antreprenor și absolvent program MBA al Universității din Otawa (Canada), a explicat conceptul de „ÎMPREUNĂ” cu care plecăm la drum în Start-up Urban: „Cât timp v-ar lua să economisiți 39.000 de euro? Prin acest proiect veți economisi timp, ani de zile în care ați vrea să strângeți acesti bani. Iar prin acest proiect nu sunteți singur. Noi suntem aici, în calitate de formatori, să vă ajutam, pornind de la ideea de business până la implementarea planului de afaceri. Suntem alături de voi și ulterior. Câte organizații au beneficiat de consultanță în primele 6 luni din viață? Formatorii din acest curs nu vin aici în calitate de deținători de cunoștințe teroetice, ci de „colegi de suferință”. Cu toții avem experiență în antreprenoriat.”

Tot Cristian Tatu a vorbit despre avantajele cursurilor de formare acreditate ANC: „Trainingul va fi intensiv și foarte practic – cunoștințele asimilate în cadrul fiecărui modul vor fi aplicate prin intermediul unui studiu de caz, pe o situație similară cu cea în care se vor regăsi viitorii antreprenori. Eu sunt cadru didactic, dar acest curs nu va fi o prelegere. Are scopul de a se asigura că aveți intrumentele necesare pentru a crea un plan de afaceri așa cum este el înțeles de mediul de afaceri.”

Cristi Tudorescu, analist financiar, antreprenor cu experiență, unul din liderii JCI din România, și el printre formatorii din proiect: „E important ca planul de afaceri să stea în picioare pentru mai multe tipuri de finanțări. Noi vom sprijini participanții ca să dezvolte business-uri care, pe lângă subvenția oferită de Start-up Urban, să poată atrage și alte finanțări. Un antreprenor trebuie să lucreze cu un scenariu de bază, în care are încredere, dar să fie pregătit și pentru situații neprevăzute. Cu alte cuvinte, să aibă un Plan B de continuare a afacerii.”

Doi antreprenori, Claudia Pilat (consultant FNTM) și Bianca Grip (lider RePatriot), au împărtășit poveștile lor de succes: Agropensiunea Insula Christiana din com. Cristian, Sibiu, respectiv fondarea GripADs pentru dezvoltarea și promovarea proiectelor on-line pe piața internațională.

Biana Grip, antreprenor de succes din Sibiu, unul din liderii RePatriot și fondator al companiei GripADs: „Este foarte ușor să faci bani, dar e și mai usor să îi pierzi. Când faceți o afacere să nu vă gândiți să dați cel mai mic preț, pentru că o să eșuați înaintea vecinului, gândiți-vă la ce vă diferențiază, la avantajele competitive pe care le aveți. În momentul în care începeți și intrați pe drumul acesta, o să vă întâlniți cu situații în care viața bate filmul, momente pe care trebuie să le depășiți. Cel mai important este să ai atitudinea potrivită când te confrunți cu o problemă. Căci acestea vor veni.”

Viorel Udma, director general Accendo International – investment banking services, a vorbit participanților despre posibilitățile de a obține și alte tipuri de finanțare. Valentin Miron, antreprenor și președinte al FNTM (liderul consorțiului care derulează Start-up Urban) și Marius Bostan, co-fondator al FNTM, inițiator RePatriot și fost ministru al Comunicațiilor, au prezentat principiile și valorile care stau la baza activitatii Fundatiei Naționale a Tinerilor Manageri. În cei 20 de ani de activitate, peste 20.000 de persoane au participat la activitatile fundației.

Mai multe informații, pe site-ul proiectului http://startup.fntm.ro/ și la expertul proiectului din Sibiu: Claudia Elena Pilat (FNTM), e-mail: claudia.pilat@fntm.ro, tel: 0745861220.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.