STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Industrie Prelucratoare, ISD - FDI & Investitii & Parcuri Industriale

Star Transmission, filiala Daimler, a început construcţia unei noi fabrici de cutii de viteze la Sebeş

Star Transmission, filială a concernului german Daimler, a început vineri lucrările de construcţie a unei noi fabrici de montaj cutii de viteze de ultimă generaţie la Sebeş, judeţul Alba, proiectul urmând să fie finalizat în 2016, în cadrul unui program de investiţii de peste 300 milioane euro, potrivit Mediafax.

imagesÎn noua fabrică va fi montată din 2016 cutia de viteză automată în 9 trepte 9G-TRONIC, care este produsă în prezent şi de fabrica din Untertürkheim, Germania.

„Capacităţile suplimentare pentru montaj în Sebeş completează în mod optim producţia de la fabrica Mercedes-Benz Untertürkheim. Acestea reprezintă şi un factor de contribuţie important la profitabilitatea fabricaţiei noastre interne de lungă tradiţie. Prin această investiţie vom satisface cu succes cererea în continuă creştere de cutii de viteze automate”, a declarat, într-un comunicat, Markus Schäfer, membru al Consiliului de Administraţie al diviziei Mercedes-Benz Cars, Managementul Producţiei şi Furnizorilor.

Investiţiile Daimler de la Sebeş se ridică la peste 300 de milioane de euro, iar extinderea capacităţii la fabrica din România va crea 500 de noi locuri de muncă.

La ceremonia de vineri a luat parte şi premierul Victor Ponta, ambasadorul Germaniei în România, Werner Hans Lauk, precum şi reprezentanţi ai autorităţilor centrale şi locale.

Star Transmission, înfiinţată în 2001, produce la Cugir roţi dinţate, axe şi componente prelucrate pentru motoare, cutii de viteze şi sisteme de direcţie, tot aici aflându-se şi două centre de tehnologii şi de instruire.

La Sebeş, compania a început anul trecut montajul de cutii de viteze automate cu cinci trepte, iar în acest an a lansat montajul de transmisii cu dublu ambreiaj. În prezent, compania dispune de o forţă de muncă de aproximativ 1.200 de oameni.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.