STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Sanatate & Farma

Spitalul Ponderas estimeaza o cifra de afaceri de 40 mil lei, in 2014

PonderasSpitalul Ponderas, profilat pe servicii de chirurgia obezitatii, estimeaza ca anul acesta va inregistra o cifra de afaceri de aproximativ 40 mil. lei, echivalentul a 9 mil. euro, in crestere cu 25% fata de 2013.

Ponderas, unul dintre cele mai mari spitale private din România, este un business dezvoltat în jurul chirurgului Cătălin Copăescu, unul dintre puţinii medici care pot realiza astfel de intervenţii.

„Evoluţia a fost conform estimarilor facute in 2013. (…) Cresterea businessului vine ca o reactie fireasca in urma obtinerii unor rezultate medicale foarte bune. Totodata, rebrandingul din 2013 si implicit nisarea spitalului in chirugia metabolica au condus la consolidarea puternica a businessului nostru medical”, a spus Alina Ambrozie, directorul executiv al Ponderas si unul dintre actionarii minoritari.

Spitalul a fost inaugurat in 2011 si este unul dintre ultimele proiecte de dimensiuni mari de pe piata de servicii medicale din Capitala. La momentul deschiderii, investitiile erau de 55 milioane de lei, adica 13 milioane de euro, insa anul trecut, actionarii au decis sa realizeze un rebranding, estimat la 0,9 milioane de lei, achivalentul a 0,2 milioane de euro.

Inca de la lansare, spitalul a avut o evolutie ascendenta, urcand de la 13 milioane de lei, in 2011 (an in care nu a functionat integral), la 31 milioane de lei, in 2013, si la 40 milioane de lei anul acesta, cand si-a dublat si suprafata. Spitalul s-a pozitionat pe o nisa putin abordata, aceea a chirurgiei obezitătii, care a fost construita in jurului chirurgului Catalin Copaescu.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.