STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, Sanatate & Farma

Spital privat de recuperare in localitatea Suceagu de langa Cluj

spital Polaris MedicalFamilia Socea din Cluj va deschide, in iunie, un spital de recuperare medicala cu 180 de paturi, in localitatea Suceagu, in apropiere de Cluj-Napoca, si asteapta la 1.000 de pacienti pentru internare continua.

Spitalul se numeste Polaris Medical si va avea servicii de recuperare cardiologica, neurologica, medicala, psihiatrie si ingrijiri paliative, care se acorda de obicei in faza terminala a unei boli, dupa cum scrie ZF.

„Cel mai mare deficit la nivel judetean in ce priveste serviciile cu spitalizare in regim privat se inregistreaza in domeniul ingrijirilor paliative si al psihiatriei. De aceea estimam ca aceste servicii vor fi cele mai accesate”, declara Cristina Petrut, directorul comercial al Polaris Medical. Spitalul este un proiect de aproximativ 10 milioane de euro si este cea mai mare investitie greenfield de pe piata locala de servicii medicale din acest an.

Numele familiei Socea se leaga de EnergoBit, Ioan Socea fiind cofondator al furnizorului de echipamente si servicii pentru domeniul energetic, al carui capital majoritar a fost preluat de fondul de investitii In­nova Capital si de catre BERD. De fapt, fondurile necesare investitiei in spital au fost sutinute partial din banii obti­nuti in urma acestei tranzactii, potrivit ZF.

Presedintele consiliului de administratie al Polaris Medical este Tudor-Alexandru Socea, fiul lui Ioan Socea.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.