STIRI ECONOMICE, FINANCIARE, DE AFACERI, MACROECONOMIE, Energie & Utilitati & Infrastructura, Buget & Finantare Deficit

Şova: Contractul cu Bechtel pentru construcţia Autostrăzii Transilvania va fi reziliat luni

Sursă: www.zf.ro
Sursă: www.zf.ro

Dan Şova, ministrul delegat pentru proiecte de infrastructură, a declarat că luni va fi reziliat contractul cu compania americană Bechtel privind construcţia Autostrăzii Transilvania. Tot luni va fi comunicată oficial şi suma pe care o mai are de achitat statul către constructor.

„Luni se încheie cu totul”, a spus Şova, după un eveniment organizat de Camera de Comerţ Româno-Britanică, răspunzând unei întrebări. De asemenea, a mai spus că singura posibilitate pentru continuarea proiectului este parteneriatul public privat sau concesiunea, adăugând că probabil va fi utilizată a doua variantă.

Dan Șova a afirmat că s-a discutat cu 4-5 companii de construcţii mari la nivel internaţional interesate să participe la acest proiect, iar după încheierea contractului cu Bechtel va fi realizat un nou studiu de trafic, care să ilustreze situaţia actuală pe respectivul traseu.

„Avem cinci părţi din autostradă neterminate. Trebuie să le licităm şi să le construim în acelaşi timp, pentru că nimeni nu va fi interesat doar de o singură parte. Asta va fi o mare problemă, să construim în acelaşi timp cele cinci părţi”, a adăugat Șova.

Proiectul autostrăzii Braşov-Borş, denumit Autostrada Transilvania, a fost aprobat în 2003 şi început în 2004, în baza unui contract de 2,2 miliarde de euro încheiat cu Bechtel, care trebuia executat până cel târziu în 2012. Pe fondul disputelor politice iniţiate de partidele care s-au succedat la guvernare şi fără bani alocaţi de la buget, proiectul de 415 kilometri a fost derulat într-un ritm lent, iar până în prezent au fost executaţi doar 52 de kilometri.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.